dinsdag 8 september 2015

een onderzoek en vrije teksten

Het was boekenronde vandaag maar omdat Emre afwezig was en hij normaal gezien voor een boekje ging zorgen, koos Kristie een boekje uit de boekenhoek. Het werd een boekje over Hennie de heks. We hebben eerst aan de hand van het voorblad proberen te raden waarover het zou gaan. Het was 'Hennie de heks aan zee'. Na het verhaal mag de kleuter die een boekje bij heeft zelf een tekening maken over dat verhaal in het praatrondeboek maar nu wilde Gloria dat graag doen. Ondertussen bracht de papa van Morgana ook nog een boekje binnen en dat ging over monsters. We hebben de verschillende monsters eens bekeken en er zaten toch wel wat enge monsters tussen! Morgana liet ons wel nog een 'monsterzeemermin' zien :) Dank je wel Morgana voor het boekje!





Na de boekenronde was het vrije werktijd en mochten we ene hoekje kiezen. Anouk was ook in de klas en samen met haar hebben enkele kleuters aan 'Dit ben ik' gewerkt.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben Arke en Gloria het eerste onderzoekje van dit schooljaar gedaan. Ze hebben onderzocht vanaf hoeveel jaar je zonder autostoel in de auto mag zitten.







Ondertussen hebben al enkele kleuters een vrije tekst gemaakt in hun nieuwe vrije tekstenboek. Er liggen dus al verhaaltjes klaar in de verhalendoos om voorgelezen te worden! Heel fijn!




Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we onze eerste klasraad gehad. Vanaf onze klas mogen er telkens 2 kleuters naar de kinderraad gaan met ons klasraadboek. Spannend!


Nadien hebben we nog even in de hoekjes mogen spelen.















Tijdens de afsluitronde hebben Arke en Gloria hun onderzoek mogen voorstellen. Er ontstond een heel gesprek in de kring hierover! Heel leuk :) Dus mama's en papa's, kom zeker maar eens naar onze onderzoek kijken als je zeker wil zijn ;)



Morgen vieren we Resul zijn verjaardag in de klas! En er zitten terug wat briefjes in de boekentas! Zeker kijken dus :)


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten