maandag 7 september 2015

ik en mijn school


We hebben vandaag onze nieuwe plaatsen moeten zoeken in de praatronde. Elke maandag zijn er nieuwe plaatsen en nieuwe taakjes. Deze week is Resul onze tijdsbewaker, Cristian de kapitein, Lorena zorgt voor het licht, Joppe zet de rode bol op zijn plaats, Amber zorgt voor de kalender en Ellie zorgt voor het weer. We leerden ook dat de kapitein eerst vraagt  hoe we ons voelen en daarna vraagt hij wat we willen vertellen. Cristian deed dit al heel goed vandaag. Uit de praatronde kwam ook een onderzoekje. Lorena vertelde dat ze voorin in de auto mocht zitten bij haar mama. En toen we vroegen of ze dan ook in een stoeltje moest zitten, zeiden toch verschillende kleuters dat zij dat niet meer moesten doen. Omdat hier toch wel wat discussie over was hebben we besloten om dit te gaan onderzoeken. 'Tot wanneer moet je in de auto nog in een stoeltje zitten?' Morgen gaan Arke en Gloria dit onderzoeken.



Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we een hoekje kiezen om in te spelen.









Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten mocht diegene die al wou bij Kristie komen tekenen. We kregen een foto van de school en we moesten ons zelf op de speelplaats tekenen. Eerst met potlood en daarna met stiften. De resultaten zijn heel mooi.






















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het rode werktijd. Kristie had enkele hoeken open gezet waar we mochten spelen. Ondertussen heeft Kristie onze vrije tekstenboeken gekaft met het papier dat we zelf gedrukt hebben. Ze zijn heel mooi geworden!















Tijdens de afsluitronde las Kristie nog een verhaaltje voor en kregen we enkele briefjes mee naar huis. Emre mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: