vrijdag 25 september 2015

lettermapjes!!!!

Vanmorgen was het eerst actuaronde en we keken samen naar Karrewiet. We zagen stukjes over de vluchtelingen, over een papa die piano speelde, over de paus die in Amerika is (wie is de paus eigenlijk? vroeg iemand) en we zagen ene grappige zeepkistenrace.


Na de actuaronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen. Somaya en Morgana maakten een echt kapsalon waar je je haar kon laten doen :) En verder werd er ook weer druk gewerkt aan de computer. Hij is nu helemaal uit mekaar gehaald!











Na het eetmoment en de kleine speeltijd was Anouk in de klas omdat Kristie een afspraak had. Ze bleef bij ons tot na de turnles.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten liet Kristie de lettermapjes zien. Omdat we zo goed gewerkt hadden aan onze eerste letter van onze naam kunnen we echt beginnen aan de letters te leren. We krijgen om de 2 weken een lettermapje mee naar huis (telkens op vrijdag) met daarin een briefje welke letter we gaan leren. De bedoeling is dat je thuis op zoek gaat naar spullen die beginnen met deze letter en ze dan maandag meebrengt naar de klas. Ook ons lettermapje brengen we op maandag mee terug naar school.
Benieuwd naar alle spullen die we maandag gaan zien die beginnen met de letter A :)

We mochten allemaal ons eigen lettermapje versieren hoe we dat wilden. De mapjes van de kleuters die afwezig waren werden natuurlijk ook versierd door een vriendje van de klas. Zo kunnen zij hun lettermapje direct meenemen als ze terug in de klas zijn.








En deze leuke telefoons vond Kristie in de poppenhoek. Zoek de fout ;)


Tijdens de afsluitronde mocht Gloria een boekje uit de boekenhoek kiezen dat Kristie ging voorlezen. Het werd een gek boekje over een hond die balletdanseres wilden worden :)

Daarna was het tijd om naar huis te gaan. De kindjes die een centje bij hadden voor een wafel hebben die allemaal gehad tijdens het eetmoment voor de kleine speeltijd.

Fijn weekend allemaal, tot maandag of tot morgen op de barbecue van onze school!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten