maandag 21 september 2015

toveren met letters



We beginnen met een nieuwe week vandaag, dus nieuwe taakjes voor iedereen. De kapitein voor deze week is Lorena, voor het licht zorgt Joppe, de rode bol zet Dylan op de juiste plaats, Lena zorgt voor de kalender en Resul voor het weer. De andere kleuters van onze klas kozen allemaal een ander taakje op het takenbord.
Tijdens de praatronde vertelde Ellie dat ze bruidsmeisje geweest was en het gesprek op het verschil tussen een bruidsmeisje en een bruidsjongen.
Joppe vertelde dat hij naar de brandweer geweest was en hij leerde ons dat je geen water mag gooien op een brandende frietketel maar een doek want anders komt er nog meer vuur. Joppe gaat woensdag voor de fotoronde ook foto's meebrengen van wat hij allemaal gezien en gedaan heeft. Leuk hé!




Na de ronde was het vrijde werktijd en mochten we in de hoekjes spelen tot aan het eetmoment. Er werden ook enkele vrije teksten geschreven!








 Er werd ook verder gewerkt aan de kraan door de papa van Joppe, Geroen, en de papa van Arke, Dries.






 En toen was er water!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! We waren allemaal heel erg blij! Een hele dikke DANK JE WEL aan deze papa's!!!



Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we gaan toveren met letters. We kregen een blad waarop onze eerste letter geplakt stond. Dat blad mochten we helemaal vol schilderen in de kleuren die we wilden. Daarna hebben we de plakband afgetrokken en kwam onze eerste letter tevoorschijn. Het was heel leuk om te doen.

























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het onderzoekstijd. We hebben onderzocht welke eerste letter het meeste voorkwam en dat was de letter E! Vier kindjes van onze klas hebben een naam die met de letter E begint!
We onderzochten ook hoeveel letters er in het alfabet zitten en dat zijn er 26!



















 


De kleuters van Ann kwamen ook in onze klas met een vraag. Feline had 'prikdingen' bij en ze wilden weten wat dat waren. Omdat wij het antwoord ook niet direct wisten gaan we dat morgen onderzoeken en daarna gaan we het hen vertellen. Terug een onderzoekje morgen dus :)





Tijdens de afsluitronde las Kristie het boekje 'Rikki en zijn vriendjes' voor. Dat gaat over vriendschap en pesten want deze week is de week tegen pesten en dat gaan we nog eens extra in de verf zetten.

We zijn ook nog steeds op zoek naar mensen die willen komen helpen tijdens het atelier techniek! Kan je komen, of misschien al 1 keertje, schrijf je naam dan a.u.b. op het blad dat op ons prikbord hangt. Zonder hulp kunnen we dit echt niet doen!
Bedankt aan mijn ouders van mijn klas die aanwezig waren op de oudervergadering vanavond! Heel fijn om jullie te zien!

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten