dinsdag 22 september 2015

een onderzoek en een lied

Op dinsdag is het boekenronde en Dylan mocht vandaag een boekje meebrengen. Hij had niet alleen een boek van de brandweer bij, maar ook een brandweerhelm, een diploma van de brandweer en verschillende foto's! Heel erg leuk! Dank je wel Dylan voor deze hele leuke boekenronde!




Terwijl we aan het praten waren over de brandweer gin het brandalarm af op onze school! Hoe toevallig. We wisten dat het vandaag brandalarm zou zijn maar niet wanneer. Gisteren hebben we de route al eens geoefend en vandaag waren we zelfs als eerste buiten! Goed hé!

Hierna was het nog even vrije werktijd en mochten we een hoekje kiezen om in te gaan spelen.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd was Anouk in onze klas. Kristie ging samen met Joppe, Cristian en Emre een onderzoekje doen. Feline van bij de klas van Ann was gisteren in onze klas geweest met 'prikke-dingen' en ze wilde graag weten wat dat allemaal was. We wisten zelf het antwoord niet goed, dus dat was een goed onderzoekmoment! Vandaag gingen we dus op onderzoek. We vonden foto's van de 'prikke-dingen' en zagen dat dit kastanjes waren, dat er tamme en wilde kastanjes waren, dat de wilde kastanjes giftig waren en de kastanjes met een pluimpje aan eetbaar zijn en dat kastanjes aan een grote kastanjeboom hangen.







Met dit onderzoek gingen we naar de klas van Ann om alles te vertellen. Ze vonden het heel fijn!




Daarna was het tijd om te gaan turnen met Anouk.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het klasraad en vertelden we wat we leuk of niet zo leuk vonden. Binnenkort mogen we ook deelnemen aan de kinderraad van onze school!

Na de klasraad keken we naar Moffel en Piertje want deze aflevering ging over 'vriendschap'. En omdat het de week tegen pesten is werken we hier heel erg rond. Ook past dit helemaal in ons project van 'ik ben ik en jij bent jij, samen zijn wij wij!'.


We speelden daarna nog eventjes in de hoekjes.





Iets voor het afsluitmoment kwamen we terug in de kring en leerden we een liedje over vriendschap. Dit liedje gaan we ook zingen tijdens het forum.  Maar omdat Kristie vandaag niet zoveel stem had, gaan we het de volgende dagen nog veel zingen :)

Tijdens de afsluitronde hebben de onderzoekers van vandaag hun 'kastanje-onderzoek' mogen voorstellen aan de klas. En dat deden ze heel erg goed! Dikke duim voor onze onderzoekers!


Morgen mag Joppe zorgen voor foto's voor de fotoronde!

Vergeten jullie de briefjes van het boerderijkamp niet in te vullen en terug mee te geven a.u.b.? Alle kleuters hebben ook een brief meegekregen met daarop de planning van de maand oktober.


Tot morgen allemaal!

Kristie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten