maandag 26 september 2011

zwemmen, een onderzoek en een plan!

Deze voormiddag zijn we terug gaan zwemmen, het was veel rustiger dan de afgelopen keer, we hadden het hele zwembad voor ons alleen! Er zijn weer een aantal kleuters die een nieuw diploma gehaald hebben!!!! Super gedaan!
En ook bedankt aan de mama's en papa voor de geweldige hulp! Zonder jullie hulp kunnen we niet gaan zwemmen.





Tijdens de middagspeeltijd vond Emre een schat in de zandbak, enkele grote zwarte stenen. Hij vond ze zo mooi dat hij dacht dat je daar heel mooi mee kon' krijten'. Dat moesten we natuurlijk gaan onderzoeken! Dus trokken we samen naar de zandbak om de stenen te gaan halen en dit uit te testen maar ... echt goed ging het toch niet :/ Hoe konden we dat nu oplossen? Gelukkig hadden we enkele 'slimmekes' in de groep die zeiden dat we echt krijt moesten gaan halen in de klas om alles een mooie kleur te geven. En dit werd natuurlijk ook direct uitgetest met het onderstaand resultaat!











Ook tijdens de middagspeeltijd had Sem een heel mooi vogelhuisje gemaakt met stenen en mos maar er was een probleem, het huisje viel telkens terug om! Tijdens de kring vertelde Sem dat hij dat niet leuk vond en een echt huisje wilde voor de vogels, hoe heet dat ook alweer? Een vogelhuis! Dus!!! Het plan voor een van de volgende dagen : we gaan samen een echt vogelhuis maken dat we kunnen buiten hangen! Arvid vertelde dat hij thuis echte vogelhuisjes had en hij ging vragen of hij er eentje mee naar de klas mocht brengen zodat we eens tegoei konden zien wat we daarvoor nodig hebben! Als we al het materiaal hebben gaan we ons plan waar maken! Dat resultaat zal je hier binnenkort wel kunnen zien!


1 opmerking: