maandag 19 september 2011

België - Nederland 1 - 1

We deden vandaag een onderzoek naar de verschilpunten tussen België en Nederland. Dit omdat Gondar uit Nederland komt en bij ons in België komt wonen. Hij vond dat we toch een beetje gek praatten maar we verstaan mekaar wel. Gek hé! Op de puzzel die we van Gondar gekregen hadden stond een vlag met 3 kleuren, van welk land zou dat dan zijn? We gingen het opzoeken. Nadien hebben we samen een vlag van België en een vlag van Nederland gemaakt. Toen we op zoek gingen naar stokken om onze vlaggen aan te maken vonden we een bal op de speelplaats die dezelfde kleuren had als de Nederlandse vlag!
Namiddag leerden we nog een leuk liedje over die vlaggen :

Zwart, geel en rood zijn de Belgische kleuren,
Zwart, geel en rood is de Belgische vlag.

We konden het ook met de kleuren van de Nederlandse vlag :

Rood, wit en blaus zijn de Nederlandse kleuren,
Rood, wit en blauw is de Nederlandse vlag.





Namiddag gingen we een loopwedstrijd houden. Dit plan kwam er omdat Arvid vertelde dat hij samen met zijn vriend gelopen had dit weekend en Thijs vroeg zich af of hij dan 'zijn geoxen' aan had want hij dacht dat je alleen dan hard kon lopen. Dat moesten we natuurlijk eens uittesten. We deden dezelfde wedstrijd nog eens over maar gingen dan zaklopen ipv gewoon lopen! We vonden het super leuk!






Tijdens de vrije werktijd deden we een leuk telspel, speelden we poppenkast met de nieuwe poppenkast die we vrijdag kregen van de mama van Emre, maakten we puzzels die we vandaag cadeau kregen van Orrie van de tweede graad ( dank je wel!!) en speelden we met de letters op het letterbord.







1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend leuke dag. Wat een afwisseling en wat een zichtbaar plezier.

    BeantwoordenVerwijderen