zondag 11 september 2011

tomatensoep

Deze voormiddag had Gondar een heel leuk cadeautje bij voor onze klas. Hij mocht zelf vertellen wat het was en dat vond hij heel erg leuk. Hij had een puzzel bij en de andere kinderen wilden graag weten waarom er 3 kleuren opstonden. Gondar zei dat hij in België kwam wonen en samen kwamen we erachter dat die kleuren de kleuren van de Belgische vlag waren. We wilden die wel eens maken en dus hebben we een plan gemaakt dat we in de loop van volgende week die vlag gaan namken in onze klas. Dank je wel Gondar voor het mooie cadeautje!!!!!!!!!!!


De kleuters vertelden me dat ze eens graag met hun vingers in de verf wilden gaan. Daarom maakten we een mooi schilderij met onze vingers en deden we er een afdruk van ons handje bij. We gaan ze aan de buitenmuur van onze klas hangen zodat iedereen kan zien wie er in onze klas zit. De rode handjes zijn van de kleuters van de tweede kleuterklas en de groene handjes zijn de handjes van de kleuters van de derde kleutersklas. Kom zeker eens kijken!



En toen was het zover! We gingen tomatensoep maken van alle tomaten die we deze week verzameld hadden. We kregen veel hulp van de mama van Emre en de mama van Sem. De mama van Gondar had ongelooflijk veel spullen bij. Ze had 2 heerlijke recepten bij, ze had veel kookgerief bij en ook nog kruiden, groenten,sinaasappelen en zelfgemaakte bouillon! Marjolijn gaf ons als een echte juf overal ontzettend veel uitleg over en we mochten heel veel helpen! Het resultaat was super en heel erg lekker! Alle kinderen kregen een bakje soep mee naar huis! Bij deze een heel erg groot applaus voor de mama van Marjolijn om alles zo super goed uit te leggen en mee te brengen en aan de mama's van Emre en Sem voor de geweldige hulp deze namiddag! We vonden het heel erg leuk en leerrijk!

















2 opmerkingen:

  1. hé kristie dit zien alleen al geeft mij een goed gevoel , dus voor jou moet dat gewoon super zijn en al die mama 's erbij tof gewoon weg . ben wel stiekem een beetje jaloers dat ik er niet kan bij zijn . maar hier ne dikke knuf x

    BeantwoordenVerwijderen