woensdag 21 september 2011

En het antwoord is ... bolster!

We deden verschillende onderzoekjes vandaag. De 2 onderzoeksvragen waren :' Hoe heet hetgeen rond de kastanje zit?' en ' Waar groeien de kastanjes?'
Hoe konden we nu een antwoord vinden op deze vragen? We deden onze fluovestjes aan en gingen op pad, op zoek naar kastanjes. Iets verder dan onze school vonden we een mooie boom met daaronder heel veel kastanjes. Een vriendelijke mevrouw stond bij de boom en zei dat het haar boom was en dat we heel veel kastanjes mochten meenemen. Fijn!!! Zakken vol hebben we bij mekaar gezocht en we vroegen aan de mevrouw waar die kastanjes vandaan kwamen. Van de' kastanjeboom'! Ja, het eerste antwoord hadden we gevonden op onze vraag! Terug in de klas gingen we bij de leerlingen van Rabia vragen wat dat ding nu was dat zo prikt en dat rond die kastanje zat. We kregen direct antwoord : 'een bolster'!














Terug in de klas hadden we verschillende plannentjes over die kastanjes, we gingen ze schilderen maar moesten eerste nog lichtbruine verf maken, we gingen ronde kastanjes prikken en we gingen er namaken met klei. We vonden het heel leuk!









Namiddag hadden we klasraad en hebben we Kristien een pluim gegeven omdat we vonden dat ze onze klas zo geweldig mooi gepoetst had. Dank je wel Kristien!



Als laatste vertelde Kristie nog een leuk verhaal over ' Herfst in het donkere bos'.

1 opmerking:

  1. keer op keer krijg je het gedaan om er een super dag van te maken juf kristie de kindtjes zullen hun niet vervelen daar ben ik zeker van !!!

    BeantwoordenVerwijderen