maandag 5 september 2011

Vandaag zijn we er samen weer goed ingevlogen. Tijdens de praatronde kwamen er enkele onderzoekjes en een plan uit. Thijs had een grote tomaat meegebracht uit zijn tuin. We vroegen ons af of een tomaat ook een klokhuis had zoals een appel. Dit gaan we morgen onderzoeken. Verder dachten we na wat we nu eigenlijk met deze tomaat konden doen. Gondar had het idee om er tomatensoep van te maken! Wat een leuk idee! Dit gaan we dan vrijdagnamiddag doen! Bij deze een oproepje of er iemand van de mama's of papa's is die vrijdagnamiddag vanaf 13u30 tijd heeft om ons te komen helpen met het maken van tomatensoep en wie heeft er een lekker recept van?

Het plan van vandaag kwam van Zyna. Ze vertelde in de praatronde dat ze in een 'regenboogwinkel' geweest was en dat ze een 'regenboogspeldje' in haar haar had. We gingen eens kijken welke kleuren er allemaal inzaten en gingen op zoek naar een foto van een 'echte' regenboog. Het plan van Zyna was om een regenboog te schilderen en dat deden we dan ook! Het resultaat zie je hieronder!














1 opmerking:

  1. Ha Kristie,

    wat een hoop leuke ervaringen weer en wat een leuke initiatieven.

    Voor wat betreft die tomatensoep; ik kan er vrijdag zijn hoor met een recept en ingredienten voor de soep. We hebben hier hard gelachen om Gondars suggestie. Thuis wil hij namelijk het liefst champignonsoep eten en liever helemaal geen tomatensoep :-) groetjes en tot ziens

    BeantwoordenVerwijderen