donderdag 20 april 2017

Konijnenkeutels en de L van Linten Lussen en Lijnen..

hoi,

Vandaag was Loris aan de beurt voor dierenronde (gisteren even vergeten!) Hij had zijn huisdier Snuffie het konijn bij. Dat vonden we allemaal superleuk! We mochten Snuffie aaien en lieten hem rondlopen in onze kring. Namiddag mocht iedereen hem even vasthouden want dat wilden we toch zo graag!
Loris vertelde allereerst dat zijn konijn heel veel kaka doet. Het was wel even zoeken hoe we de kaka van het konijn noemen! (kaka, drol, hondenpoep, muizenpoep, konijnenpoep,..tot Suzanne eindelijk op het woord 'konijnenkeuteltjes' kwam)We konden ook in verschillende boeken vanalles opzoeken over konijnen.
We zijn vandaag gaan turnen en hebben nog wat brevetjes verdient! Nog niet iedereen was aan bod gekomen bij het vinden van de weg tijdens het piratenproject van Rebecca dus hebben we vandaag de schatkaarten/plannen van de klas terug boven gehaald.

Namiddag was het bakjestijd. Lana en Kailey kozen de ontdekdoos over Linten, ze konden experimenteren met linten, rijgen door gaatjes en rietjes, sorteren van lang naar kort, breed naar smal,..Robin en Suzanne kozen voor de lichtbak met letters, linten, lijnen en lussen! Sommigen knutselden een lampion, anderen maakten bolletjes klei voor in de letters te leggen.

Adam vond tijdens de speeltijd een lieveheersbeestje en een ander diertje, hij ging samen met Mattia op onderzoek in de boekjes om wat meer info te vinden hierover. Ze maakten een 'huis' voor de insecten en gingen gras en takjes zoeken. Manuel en Loris gingen hierna mee op zoek naar andere diertjes die wonen op onze speelplaats. We begonnen aan ons onderzoeksblad en tekenden al enkele dieren die we gevonden hadden. (spin, lieveheersbeestje, pissebed, kever, mieren..) Morgen onderzoeken we verder hierover!
Heel wat kleuters hebben ook nog een puzzel gemaakt!



































Adam bracht nog een Lamp mee voor in de letterkast
Tot morgen! Dan sluiten we de dag af met Atelier! Volgende week zal Rebecca ook weer in onze klas aanwezig zijn voor haar uitgroeistage! Ze blijft bij ons tot 25mei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten