maandag 14 september 2015

de letters van mijn naam en meten

Nieuwe week, nieuwe taakjes, nieuwe plaatsen. We zochten allemaal onze naam zodat we wisten wat onze plaats was en we kozen ook allemaal nieuwe taakjes voor deze week. De kapitein is Ellie deze week, onze tijdsbewaker is Amber, voor het licht zorgt Jesper, Somaya zet de rode bol op de juiste prentjes, Morgana mag het weer vertellen en tekenen en Enes zorgt voor de kalender. Alle andere kleuters kozen een taakjes dat op het takenbord staat.

Tijdens de praatronde mochten de kleuters die iets hadden meegebracht om zichzelf voor te stellen dat ook doen. Het was fijn om te zien wat ze hadden meegebracht. Dank je wel allemaal!
















Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in een hoekje spelen naar  keuze. Ondertussen waren de papa van Joppe en de papa van Arke aan het werk in onze klas. Zij gaan er voor zorgen dat wij binnenkort water hebben in de klas :) Alvast bedankt papa's!
















Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met de letters van onze naam. We zochten in tijdschriften en kranten naar letters die bij onze naam hoorden en die plakten we bij onze foto. Sommige letters waren toch niet zo gemakkelijk om te vinden maar iedereen heeft dit heel goed gedaan. Alles hangt op op onze grijze muur. Kom maar eens kijken!



















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Vorige week hebben we een onderzoek gedaan over de autostoelen. We hadden het toen ook over hoe groot we zijn. En dat gingen we vandaag eens onderzoeken. Kristie heeft iedereen gemeten en we zagen dat sommige kleuters even groot waren, anderen groter of kleiner dan iemand anders. Maar wat we vooral zagen is dat niemand nog niet zonder stoeltje in de auto mag zitten!




















Na dit rekenonderzoek hebben we naar het STRAPLIED gekeken. Vrijdag is het STRAPDAG en gaan we terug met de hele school al STRAPPEND naar school. We gaan het liedje van dit jaar ook leren zodat we het dan uit volle borst kunnen meezingen. Hierover krijgen jullie morgen nog een briefje mee naar huis.






Hierna hebben we nog eventjes in de hoekjes gespeeld tot het tijd was om af te sluiten.





Tijdens de afsluitronde las Kristie een boekje voor : De Gruffalo. Het was een leuke en toch wel spannend verhaal.
Enes mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie


2 opmerkingen:

  1. Het is niet dat Ellie zo graag de was ophangt :-) ! Ze ging vertellen dat ze graag knutselt en kaartjes maakt maar dat is ze vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hihi Heidi, ze vertelde nochtans dat ze dat heel graag deed en dat jij dat soms deed als ze sliep en dat was niet tof ;)

    BeantwoordenVerwijderen