dinsdag 1 december 2015

mijters en een boot in wording



De tweede dag van de week was ook weer een leuke dag. We begonnen met de boekenronde en daar mochten we stemmen welk boekje over Sinterklaas we wilden horen. Het is 'Rikki helpt Sinterklaas' geworden. Kristie heeft het voorgelezen en nadien heeft Ellie er iets over in ons praatrondeboek getekend.Goed gedaan Ellie!




Na de boekenronde hebben we verder plannen gemaakt voor vandaag en de rest van de wee, we telden hoeveel keer we nog moesten slapen voor Sinterklaas komt en wat er nog allemaal gedaan moest worden. Onze mijter moest vandaag af en we moesten dringend beginnen aan de werken van onze boot. We moesten een plannetje verzinnen over onze kamer van de boot, welke kleur moest die hebben, wat wil ik er allemaal in hebben,... Sommige kleuters kwamen met ideeën waar we op school geen oplossing voor hebben bv. luciferdoosjes voor de bedjes van de pietjes, kleine cadeautjes voor de pakjeskamer, tafels en stoelen voor in de eetkamer,... Een heel leuk idee was om mekaar te helpen. Want dat is ook de achterliggende gedachte van deze boot : we moeten goed leren samenwerken. Misschien hebben andere kinderen thuis wel iets dat een andere kleuter kan verder helpen? Is dit niet mooi? Kristie heeft een briefje gemaakt waarop staat wie wat gaat doen. We zijn er zeker van dat onze boot echt een mooi stukje samenwerken zal worden :)

Er werd dus druk geverfd voor en na het eetmoment en de kleine speeltijd. Ondertussen hebben de laatste 'mijtermakers' hun mijters verder geprikt. Voor de turnles was iedereen ermee klaar.














Na de boterhammen en de grote speeltijd kwamen we terug in de kring voor de klasraad. We vertelden wat we leuk en/of niet leuk vonden en of we een plan of een idee hadden. het verslag van de vorige kinderraad werd ook voorgelezen. Morgana en Jesper gaan op 14 december naar de volgende kinderraad bij Rabia in de klas.


Na de klasraad hebben we hoekenwerk gedaan. De boot moest goed drogen dus daar konden we eventjes niet aan verder werken. We kleurden tekeningen voor Sinterklaas, mochten een stukje van de film : 'Waar is het paard van Sinterklaas' kijken en speelden in de hoekjes. Ondertussen zorgde Kristie dat alle mijters klaar waren.



De namiddag was heel snel voorbij en tijdens de afsluitronde herhaalden we ons gedichtje nog eens en las Kristie een verhaaltje uit het verhalenboek van Sinterklaas voor.

Morgen mag Amber voor een foto voor de fotoronde zorgen en tekenen we in onze letterboek!



Tot morgen allemaal!

Kristie

2 opmerkingen: