dinsdag 15 december 2015

samenwerken aan een kerstboom



Ellie mocht vandaag een boekje meebrengen voor de boekenronde. Ze had zelfs 2 boekjes meegebracht! Een boekje met kerstliedjes erin en een verhalenboekje over Kerstmis. Samen met Kristie heeft ze het voorgelezen. Nadien heeft ze er nog een tekening over gemaakt in het praatrondeboek. Goed gedaan Ellie!
 JTijdens het toonmoment liet Dylan ons zien dat hij gisteren naar een optreden van jan Smit geweest was. Hij had er een sjaal van, een cd en een handtekening! Amber had een kleurprent van Katrien van Donald Duck mee en die mocht dan in de letterkast. Heel goed!





Na de ronde was het vrije werktijd. Tijdens de ronde hadden we de plannen voor vandaag besproken. We gingen samenwerken aan 1 grote kerstboom want dat was een activiteit die uit de woordspin gekomen was. Iedereen was verantwoordelijk voor 1 stukje van de kerstboom en we hadden de hele dag de tijd. Voor de afsluitronde moest onze boom af zijn.

Er werd direct goed gewerkt. We mochten kiezen hoe we ons klein boompje gingen versieren : stiften, stempels, glitters,stickers,... alles kwam aan bod.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we hier aan verder gewerkt. Ondertussen kon je ook in de hoekjes gaan spelen.












We zijn vandaag ook gaan turnen met Karolien en daar hebben we leren koprol doen.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring en overliepen we het verslag van de kinderraad.

Daarna was het rode werktijd. Wie nog niet gewerkt had aan de grote kerstboom moest dat eerst doen, de anderen konden in hun contract werken. De namiddag vloog weer voorbij!



Kijk eens hoe mooi onze boom geworden is! Weer het toppunt van teamwork in de derde kleuterklas!

Tijdens de afsluitronde keken we nog naar Koekeloere en hebben we overlopen wat we allemaal gedaan hebben vandaag.

Lorena mag een foto meebrengen voor de fotoronde morgen.

Kan iedereen a.u.b. tegen donderdag een plastiek zak meebrengen naar school zodat we alles werkjes mee naar huis kunnen geven. 

En er staan nog een heleboel lege namen op de lijst voor het kerstbuffet van vrijdag. Denken jullie daar ook even aan? Als iedereen iets klein meebrengt of komt helpen dan is het voor iedereen leuker.
Het kerstbuffet begint voor alle kleuters om 12u00 maar alles moet ervoor wel nog klaar gezet worden en erna opgeruimd.

Dank je wel!

Tot morgen allemaal!

Kristie




1 opmerking: