donderdag 10 december 2015

een kleurwedstrijd en zelfgemaakte kerstballen



Enes had vandaag vakantieronde en hij had een hele leuke tekening gemaakt over wat hij gedaan had tijdens de vakantie. Hij had ook zijn zwembroek en duikbril meegebracht omdat hij veel gezwommen heeft deze zomer! Dank je wel Enes voor deze leuke en vooral originele vakantieronde!




Er waren nog kleuters die iets leuk hadden meegebracht voor de letterkast : een komkommer, een blad vol tekeningen van woorden die beginnen met de letter k zoals Kerstkoor, Kom, Kever,.. We zagen ook een Knoflookbol en nog een Kapstok, Koeienknuffels en een Kaarsje.
Cristian had een woordjes uitgeknipt dat in de letterkast kan : Kleurwedstrijd. Wat is dat eigenlijk? Kleuren voor de eerste? Of voor het mooiste? Dat laatste dus :) We wilden dat zelf ook wel graag doen dus daar was een leuk plan :)
Kristie ging 2 kleurtekeningen van kerstbomen zoeken en we deden eerst een stemming welke we de mooiste vonden. Omdat het 9-9 was hebben we Carmen de kerstboom laten kiezen. Deze tekening kopieerde Kristie voor iedereen en werd in ons schuifje gelegd met onze naam erop. Wie wil meedoen aan de kleurwedstrijd kan dat doen tot maandagmiddag. Dan laten we Carmen de mooiste tekening kiezen! Spannend!




Na de ronde heeft Morgana nog het woordje KLEURWEDSTRIJD gestempeld en op de brievenbus geplakt zodat we weten waar we onze tekeningen moeten insteken.



Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we onze eigen kerstballen gemaakt. We drukten onze handjes op een kerstbal en morgen maken we er sneeuwmannen van :) Hoe we dat gaan doen blijft nog even een verrassing :)




Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. We hebben de kaas geproefd die Amber had meegebracht. Niet iedereen vond het even lekker maar er werd wel goed geproefd :) Dank je wel Amber voor de lekkere kaas :)







Hierna was het rode werktijd. Je kon kiezen tussen : je contract afwerken, een kerstboomtelspel, een kerstboom versieren met hamertje tik, een kerstboom maken met de insteekmozaïek, iets bouwen met de buizen, een kerstboom maken met LEGO of een kerstboom proberen te tekenen op het krijtbord.
De namiddag was heel snel voorbij omdat iedereen druk in de weer was.























We hebben voor jullie ook een kerstkaart gemaakt. Eens kijken of jullie ons herkennen :)



Tijdens de afsluitronde las Kristie nog een verhaaltje voor : 'Rikki wil een kerstboom' en daarna hebben we nog even gezongen en gedanst op kerstmuziek die Dylan had meegebracht.


Morgen ben ik niet in de klas omdat ik op onderzoek moet voor mijn stem maar Eda neemt alles heel goed over :)

Ik zie jullie allemaal hopelijk op de kerstmarkt morgenavond :) Om 20u00 treden we op met ons kerstkoor!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten