dinsdag 1 september 2015

Een gezellige drukte in de klas



Vandaag was het zover, eindelijk terug naar school! Voor sommigen nog een beetje onwennig, voor anderen niet :)
Maar iedereen zat fijn te wachten in de praatronde.
Kristie heeft ons de regeltjes van de praatronde uitgelegd en nadat de kleuters die iets wilden vertellen hun knijper hadden gezet, konden we van start gaan. We hoorden veel leuke verhalen over de vakantie, over toffe uitstapjes en fijne feestjes! Het is voor iedereen precies een hele leuke vakantie geweest. Maar we zijn gelukkig ook blij om weer naar school te kunnen.









Na de praatronde mochten we de klas en de hoekjes verkennen en spelen met het speelgoed van de klas. Dat werd in dank afgenomen want iedereen was direct fijn aan het spelen.













Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we foto's van iedereen genomen die we gaan gebruiken in de klas. Ook een leuke klasfoto van ons allemaal!



























Het vierde uur was het al tijd om te gaan turnen met Anouk. Op dinsdag en vrijdag hebben we turnen. Er waren al een heel aantal kleuters die turnpantoffels bij hadden! SUPER!


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we samen met de kleuters van Nath spelletjes gespeeld op de speelplaats. Zo leerden we elkaars namen beter kennen. Dat vonden we heel erg fijn. We speelden zakdoek leggen, schipper mag ik overvaren, 1,2,3,piano en het toverbos.
Toen gingen de kleuters van Nath turnen en wij naar de klas.






























In de klas leerden we Moffel en Piertje kennen. Zij gaan samen met ons dit schooljaar leuke dingen leren. We kennen hen van Schooltv!



Terug in de kring las Kristie het winnende boekje van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor. Elk jaar doen we hier met onze klas aan mee en het winnende boekje krijgen we voor in onze leeshoek. Vorig jaar kregen we 'Piraten in de straat'. Wat het dit jaar zal zijn zullen we moeten afwachten.



Hierna is iedereen zijn boekentas gaan halen en kregen we een heleboel huiswerk mee voor mama en papa. Willen jullie a.u.b. de brieven zo snel mogelijk invullen en terug meegeven? Dank je wel!


Morgen is het woensdag en dus fruitdag. Tuttifrutti is nog niet van start gegaan, dus tot dan elke woensdag nog zelf fruit meebrengen.

Dan wil ik jullie nog even herinneren aan de infoavond van overmorgen : donderdag 3 september om 18u30 in onze klas. 
En vrijdagnamiddag gaan we met de hele school wandelen en picknicken in de Melberg. Dus dan zeker stevige schoenen voorzien en een rugzakje met iets lekkers. 

Tot morgen allemaal! Ik denk dat we vanavond zeker goed gaan slapen :)

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten