dinsdag 8 mei 2012

vriendschapsbandjes, een onderzoek en nog een 'speciaal' werkje

Tijdens de praatronde kwamen er 3 onderzoeksvragen uit de gesprekken.
Het eerste kwam omdat Sem een kaart gevonden had van een winkel. Sommige kleuters dachten dat je daarmee kon betalen. Maar klopte dat wel?
Kristie liet haar bankkaart zien en zo hebben we ze eens kunnen vergelijken. Arvid en Emre hebben dan de vergelijkingen op ons onderzoeksblad geschreven en zo hebben we de verschillen gezien.
Thijs wilde weten hoe zeesterren eruit zien en Selim wilde weten hoe ze eigenlijk appelsap maken.
Op de laatste 2 onderzoeksvragen gaan we zo snel mogelijk een antwoord zoeken. Vandaag hebben we het onderzoek : 'Wat is het verschil tussen een klantenkaart en een bankkaart?' gedaan. Tijdens de afsluitronde hebben Arvid en Emre hun onderzoek mogen komen voorstellen aan de rest van de klas.
Cinar had vandaag voor onze hele klas een heel leuk cadeautje meegebracht. Hij had vriendschapsarmbandjes voor iedereen. We mochten allemaal een kleur uitkiezen,zelfs voor Kristie was er eentje! Dank je wel Cinar!! Iedereen was er heel blij mee!





 
Nadien hadden we een uurtje turnen en we kwamen allemaal als piraat uit de turnles!

Na de speeltijd hebben we nog een 'speciaal' werkje gedaan, waar we het hier nu verder niet over gaan hebben ;)








Namiddag hebben we eerst klasraad gehouden en daar gaf iedereen Cinar een pluim voor zijn leuke vriendschapsarmbandjes. Daarna hebben sommige kleuters nog verder gewerkt aan hun speciale opdracht en anderen hebben fijn gespeeld in de hoekjes. We hebben de dag afgesloten met een aflevering van Koekeloere.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten