woensdag 9 mei 2012

2 onderzoeken!

Het was een productieve voormiddag vandaag. Thijs en Sem hebben het onderzoek van de zeesterren gedaan en Selim en Emre het onderzoek van de moskee.
Tijdens de praatronde vertelde Selim dat hij naar de moskee was geweest en direct daarop kwam de vraag hoe een moskee eruit ziet. Dat was natuurlijk een goede onderzoeksvraag. Emre wilde Selim graag helpen met dit onderzoek. Ze gingen eerst bij de derde graad vragen of ze misschien boekjes hadden over de moskee. Maar dat hadden ze niet, ze vertelde wel dat we eens een kijkje moesten gaan nemen in de Islamklas. Selim en Emre hebben dan prentjes gezocht op de computer en die op het onderzoeksblad geplakt. Ze vertelden dat een moskee een halve cirkel op het dak had en enkele torens. Ze hadden ook een foto gevonden van de binnenkant van de moskee en lieten zien dat er in een moskee geen stoelen staan maar dat de mensen allemaal op hun knieƫn gaan zitten om te bidden. We vonden het heel interessant. Thijs en Sem hadden veel prentjes gevonden van zeesterren en daaruit hebben we geleerd dat zeesterren licht bruin, geel, oranje of rood kunnen zijn en dat sommige zeesterren grotere stekels hebben dan andere zeesterren. Goed gedaan jongens!
Na de aflsuitronde zijn we ook samen in de Islamklas gaan kijken en daar zagen we grote foto's van een moskee.









We hebben ook in onze vrije tekstenboeken gewerkt. We hebben allemaal een tekening van onze mama gemaakt en er een leuk verhaal bij verzonnen.









Morgennamiddag vieren we de verjaardag van Harry & Jules, wie brengt iets leuk of lekkers mee voor hen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten