dinsdag 15 mei 2012

bloemen en zaadjes planten

Na de praatronde hebben we eerst wat gespeeld in de hoeken. We hebben allemaal huizen gemaakt voor onze auto's.





Na de speeltijd hebben we iets heel leuk gedaan. Kristie en Thijs hebben gisteren allemaal mooie bloemen gekocht. We gingen ze planten in onze blikvangers die we voor de vakantie gemaakt hadden. We hebben geleerd over de aarde, hebben de wortels van de bloemen bekeken, gezocht hoe we de bloemen het beste konden planten,... We vonden het heel erg leuk. Nadien hebben we ook nog onze pompoenpitten geplant. Hopelijk komen er binnenkort plantjes uit, dan kunnen we ze buiten planten. We hopen dat er dan in het najaar grote pompoenen aankomen zodat we lekkere pompoensoep kunnen maken. Normaal gezien gingen we onze blikvangers ook ophangen buiten op de speelplaats maar aangezien het zo regende hebben we deze plannen opgeborgen tot morgen.





















Namiddag hebben we nog aan onze contractjes gewerkt en ook een werkje rond chronologisch rangschikken gemaakt. We hebben allemaal prentjes uitgeknipt die we nadien in de juiste volgorde moesten opplakken : van zaadje tot plantje.
Kristie heeft ons ook een nieuw rekenspel laten zien. Daar hebben we fijn mee gespeeld.










Daarna zijn de leerlingen van het tweede leerjaar langs geweest. Vorige week had Gondar een cent meegebracht naar school en de kleuters hadden hierrond de onderzoeksvraag : ' Welke euro's bestaan er eigenlijk allemaal?' Omdat de leerlingen van het tweede leerjaar hier juist over geleerd hadden kwamen ze ons alle euro's eens laten zien. Ze hebben dat heel goed gedaan. We zijn weer wat slimmer geworden. Morgen gaan we zelf alles op een onderzoeksblad schrijven en dan kunnen we het aan jullie laten zien.








Kristie is ook begonnen in het boek : 'Gekakel in de moestuin', maar omdat het een lang verhaal is leest ze elke dag een stukje voor. Het is wel een spannend verhaal! We zijn benieuwd naar het vervolg.

Er zitten weer een aantal briefjes in de boekentassen, niet vergeten te kijken dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten