dinsdag 22 mei 2012

2 onderzoeken en veel koeien

Tijdens de praatronde kwamen er 2 onderzoeksvragen uit. Thijs wilde weten hoe dat dier noemde dat van kleur kon veranderen. En Emre wilde weten hoe je chocolademelk moest maken. Hierdoor kwamen we tot een gesprekje over koeien en melken. We wisten de naam ook niet meer van dat 'ding' dat onder de koe hangt waar de melk uitkomt. Emre ging dat dan eerst onderzoeken.
Ze hebben na de speeltijd allebei hun onderzoek gedaan en mochten het komen voorstellen tijdens de afsluitronde. Donderdag gaan we dan chocolademelk maken zodat we dat ook weten.









Na de speeltijd vertelde Kristie een verhaal van een koe zonder vlekken. De koe voelde zich helemaal naakt en wilde niet meer in de stal gaan voordat ze terug vlekken had. De bedoeling was dat de kleuters de koe terug vlekken gaven.
Verder zijn sommige kleuters in de crea-hoek begonnen aan hun tekening van het Ijspaleis. We hadden die gisteren gekregen na het schaatsen en je kan er mooie prijzen mee winnen. Iedereen heeft zijn tekening vandaag in zijn/haar boekentas zitten.







Namiddag hebben we naar een aflevering van Koekeloere gekeken want Moffel en Piertje dachten dat chocolademelk uit de bruine koeien kwam! Dat was dus helemaal niet zo!
Kristie heeft ook nog een stukje voorgelezen uit 'Gekakel uit de moestuin', het is echt een heel spannend boek. Morgen horen we er nog eens stukje uit.
De oudste kleuters hebben ook nog een schrijfopdracht gedaan vandaag.






Wist je dat onze pompoenpitjes aan het uitkomen zijn! We vonden het fantastisch toen we dit vandaag zagen!



Naar aanleiding van de onderzoekjes van vandaag gaan we volgende week dinsdag met onze klas naar een echte boerderij met koeien. We krijgen een rondleiding bij de koeien en de kalfjes en gaan kijken hoe de boer de koeien melkt. Donderdag gaan we dan naar Hasselt, want daar is het 'Boerderij in de stad'. Dit gaan we samen met de jongste kleuters en de eerste graad doen. Voor beide uitstappen zoeken we nog 2 ouders die kunnen meerijden. Kan je even iets laten weten wie op welke dag kan meerijden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten