vrijdag 11 mei 2012

een nieuw onderzoek en tellen tot 10

We zijn gestart met de actua - ronde vandaag. We keken naar Karrewiet en hebben het nadien besproken in de kring. We hadden veel onthouden: van het vuur van de Olympische Spelen tot de wasberen in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Over de wasberen was toch nog enige onenigheid tussen de kleuters, vooral over hoe die er nu juist uitzag. Zyna, Amine en Emre gingen er een onderzoek rond doen en aan iedereen laten zien hoe een wasbeer er uitzag. Dat hebben ze heel goed gedaan!

Na de actua-ronde hadden we nog een uurtje turnen en daarna was het speeltijd.
Terug in de klas hebben Zyna, Amine en Emre hun onderzoek gedaan, terwijl de andere kleuters in de hoekjes speelden. De contractjes waren bij iedereen af dus we konden vrij spelen. Kristie heeft ons een nieuw gezelschapsspel uitgelegd, dat vonden we heel fijn.

















Na de middag gingen we werken rond de cijfers tot 10. We leerden tellen tot 10 en terug tellen van 10 tot 0. We zochten de juiste kaartjes bij de juiste cijfers en we moesten zo snel mogelijk het juist cijfer zoeken. Er waren zelfs kleuters die in het Engels, in het Frans en in het Turks tot 10 konden tellen! Knap he!





Zyna mag dit weekend Flip de beer mee naar huis nemen, we kijken weer uit naar hun avonturen :)


Is er iemand die voor Harry en Jules wil zorgen tijdens het verlengd weekend volgende week? ( van woensdag tot zondag) Laat het even weten aan Kristie!

Maandag 21 mei gaan we schaatsen in het Ijspaleis in Hasselt, wie kan er meerijden? Het is in de
voormiddag.

Aan alle mama's, een hele fijne moederdag zondag!
Aan al mijn kleuters : je cadeautje goed verstoppen voor mama en ZONDAG pas afgeven he :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten