maandag 12 september 2011

stenen!

We hebben vandaag verschillende dingen met stenen gedaan. Thijs had stenen mee van op weekend in de Ardennen. We vonden ze een beetje donker en eigenlijk niet mooi van kleur. Het plan van die dag was om ieder een steen te kiezen en die in de kleur(en) te schilderen die je zelf mooi vond.



Eerst gingen we eens kijken welke vormen die stenen hadden. We vonden een driehoek, een vierkant, een rechthoek en een ovaal. Dit tekenden we op ons onderzoeksblad. Daarna gingen we de logiblokken sorteren en gingen we op zoek naar deze vormen in onze klas. We deden er ook nog de cirkel bij.






Juist na de middagspeeltijd kreeg de school ineens bezoek van een hondje. We wisten niet van wie hij was of waar hij vandaan kwam. Carmen heeft dan de politie gebeld en ze hebben iemand van het dierenasiel laten komen. Die mevrouw ging dan kijken of er een chip in het hondje zat en of ze de eigenaars ervan konden terug vinden. We gaan volgende week zeker eens contact opnemen met het dierenasiel om te horen of het hondje zijn thuis teruggevonden heeft.






In de namiddag hebben we dan onze stenen mogen schilderen. Het was heel leuk.


1 opmerking:

  1. niet te geloven thysje brengt een paar stenen mee en je hebt weer een heel verhaal er rond en heel leerrijk , ik ben overtuigd dat je keintjes veel bij leren ook hebben anderen er mischien een ander mening over !!!!

    BeantwoordenVerwijderen