zaterdag 14 december 2013

De kabelbaan

Na de super gezellige en geslaagde kerstmarkt-avond, eindelijk een verslag van vrijdag =) 
We begonnen de dag met de actuaronde. De kleuters onthielden heel veel, ze hadden dan ook heel geconcentreerd gekeken.  Wat er vooral onthouden werd was, de kabelbaan. De kinderen vroegen zich af of ze dat ook kunnen maken en hoe dat dan moet. We gingen het onderzoeken!


Ze zeiden dat ze touw of een koord nodig hadden. Dat kregen ze dan ook. Ze probeerden het te spannen tussen de kasten...maar bedachten zich al snel dat er een hoogte verschil moest zijn.
Ze probeerden het vast te knopen, ergens onder te bevestigen...dat lukte niet zo goed. Toen bedachten ze dat ze misschien plakband konden gebruiken...dat ging!









Toen kwam de vraag...hoe gaan we hier nu iets aan laten bewegen? Er werden verschillende objecten getest...dat lukte allemaal niet. Alles viel van de kabelbaan af.


Dan heb ik de kinderen een hele hoop kosteloos materiaal gegeven. Ze konden aan de slag. Er werd geknipt, geplakt, geplooid...



Tot Jens met het idee kwam om een wc-rolletje te gebruiken. Sinja en Jeff bedachten om er een bakje onder te bevestigen...maar hoe?! Samen met de anderen weer aan de slag. Ze gebruikten uiteindelijk een botervlootje, koord en plakband.



En toen waren ze vertrokken. Allerlei figuurtjes en objecten werden getest, om te zien of ze met de kabelbaan naar beneden konden. Het was heel inspirerend de kleuters zo bezig te zien - geweldig knap gedaan allemaal!! 




Na de speeltijd was het tijd om te turnen en nadien gingen ze nog verder met de kabelbaan of in de hoekjes.

Namiddag was er rode werktijd. Ze konden een boekje lezen, een spel spelen of bij Else-Lise nog enkele vrije teksten afwerken.




Ik haalde ook een spel boven met samengestelde woorden. Ze moesten dan het woord klappen en zoeken naar de bijhorende puzzelstukjes. Bv "visnet" "hangmat" ... 


Iedereen die naar de kerstmarkt is gekomen - bedankt om het zo sfeervol te maken!
Iedereen die is komen helpen - bedankt om de kerstmarkt mogelijk te maken!

Na de kerstvakantie, op dinsdag 7 januari, zullen er oudercontacten zijn. Je kan je voor onze klas inschrijven op de lijst aan ons prikbord in de speelzaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten