donderdag 7 november 2013

Tamponeren, tamponeren!

De dag begon vandaag met een fotoronde. Janneke had twee foto's bij. Ze stond er zelf op, maar ook zwarte pieten en de Sintoloog (dat is haar papa en die kan zichzelf veranderen in de Sintoloog maar voor Janneke is het nog steeds gewoon papa hoor ;)). Ze wist ons veel te vertellen over welke zwarte pieten er allemaal zijn, over het spandoek, waar het was en wat er precies gebeurde (het was een foto van de intocht afgelopen zondag in Alden-Biesen). De kleuters vroegen haar van alles. Er was ook een piet op een scooter. Dat was dan omdat ze van ver kwamen en wandelen een beetje te vermoeiend zou zijn geweest.

Vandaag kregen de kleuters ook een opdracht, een contract. Ze mochten kiezen wanneer ze het deden, vandaag of morgen. Maar je kan het misschien al raden.... Iedereen is zo goed als klaar vandaag ;) Ik had een sjabloon bij van een schaap. Ze moesten de kop uitknippen, het lichaam werd gemaakt met behulp van het sjabloon en de tamponeer-techniek (een (nieuwe) druktechniek, die ze eerder deze week al eens vrij konden proberen). Daarna nog poten tekenen, de kop lijmen en alles laten drogen. De kleuters zijn hier toch wel de hele voormiddag mee bezig geweest (in groepjes). De anderen waren vrij om in de hoeken te spelen. Aan het krijtbord ligt nu ook een bundel met allerlei soorten lijnen en figuren. Deze kunnen ze gebruiken om na te tekenen op het krijtbord.

Namiddag was Martine bij ons in de klas. De kleuters konden dus hun vrije teksten maken. Er zaten weer heel erg creatieve en originele verhalen/tekeningen bij. Ik stond er weer van te kijken! De anderen mochten in rustige hoekjes spelen of bij mij "Flonflon" komen stempelen bij hun schaap-drukwerk. We sloten de dag af met het luisteren naar de vrije teksten die Martine ons zo mooi voorlas. En toen was de dag al weer veel te snel voorbij... Zo veel plannen, maar niet voldoende tijd =)

Morgen gaan de kleuters na de speeltijd turnen en Flonflon staat te springen om samen met de kleuters weer iets leuks te doen.

Gisteren was Andreas de opruimkampioen. Vandaag waren het Manuel, Yarne én Alexander - na het opruimen van heel veel strijkparels ;)













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten