woensdag 27 november 2013

Opstarten van de correspondentie met een andere school

Voor we goed en wel begonnen waren, merkten de kleuters op dat de Spiekpiet niet meer boven op de kast zat. De zoektocht begon.


Kan jij hem misschien vinden? =) 


Na enkele minuten is het hun toch gelukt ;) Hij had een goed plekje gekozen vandaag.


En dan was het tijd voor de fotoronde. Rebeka had een prachtige foto bij van haar en haar mama. Heel knap! En dan had ze nog enkele andere foto's bij van zichzelf toen ze klein was. Er waren er enkele op een slee - daar moest ze poseren en gekke kunstjes doen, vertelde ze.


We hebben, enkele weken geleden, een leuk zelfgemaakt boekje ontvangen van een kleuterklas van de Freinetschool Op Stelten te Dilsen. We hebben dat nog eens goed bekeken en besproken. Aangezien we vrijdag ons Sinterklaas-bundeltje gaat posten, kunnen we tegelijk ons eigen klas-voorstellings-boekje posten. We zijn dan vandaag begonnen met onszelf voor te stellen. Iedereen kwam om de beurt bij mij. Ze tekenden hun gezicht, stempelden hun leeftijd en vertelde mij waar ze van "houden" en dat schreef ik er dan bij.
















Na de speeltijd hebben we besproken wat we gingen doen met onze foto's, voor het correspondentie-bundeltje. Zouden we zelf een foto maken of iets gebruiken wat we al hebben? Ze kozen er voor om de voorkant van de klaskrant te gebruiken. Die was dan ook heel erg leuk! Dus, een kopie en dan zijn ze zichzelf allemaal komen inkleuren.






Hier kan je lezen waar de kapoenen allemaal van "houden".


Ons verhaaltje (Netty en Otje zijn vandaag hun mama kwijt geraakt in een drukke winkel) en de voormiddag was voorbij. Jeff was vandaag de opruimkampioen! En hij mag morgen muziek meebrengen voor de muziekronde.


Toen iedereen in de eetzaal zijn/haar jas aan het aandoen was, vond ik Andreas en Amelia in de klas =) Ze waren gezellig aan het dansen.



Is er misschien iemand die vrijdag, rond 13u45 met ons mee wil/kan komen om naar de "rode brievenbus" te wandelen? De ondersteuningsuren vallen weg deze week, aangezien Nath ziek is. En dan moet ik met de bende alleen wandelen. Als je beschikbaar bent, hoor ik het wel =) 

Denken jullie ook nog aan de vraag om soep te maken voor onze klas ten voordele van de kinderraad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten