vrijdag 15 november 2013

Een (gezelschaps-)spellen dagje

En de week zit er al weer op... Maar eerst nog onze vrijdag =)
We begonnen met de actuaronde en keken dus naar Karrewiet. We zagen de natuurramp in de Filipijnen - een wereldrecord van lopen op handen en voet - een vreemd ontbijt in Schotland - laat avondeten in Spanje - ...

We waren toch wel geschrokken van de chaos in de Filipijnen, al de gebouwen die vernield waren, al die kinderen die niet meer naar huis kunnen of naar school... Yarne en Jens konden al goed uitleggen aan ons allemaal wat dat nu precies een "orkaan" is - knap jongens. We keken ook op van dat avondeten in Spanje, waar ze graag "tapas" eten. We wisten niet wat dat was - Amelia en Noëmie gingen het in de namiddag onder de loep nemen.




Toen was het dan tijd om met de rest van de dag te beginnen. Yarne had "Stratego" junior meegebracht, daar werd heel veel mee gespeeld vandaag - ze vonden het super! We hebben samen ook "cijferkaartjes" gemaakt voor onze cijfermuur. We zochten bij elk cijfer naar voorwerpen en die moesten we dan allemaal, op een andere ondergrond, fotograferen. Ik print ze tijdens het weekend uit en zo hebben we dan onze eigen kaartjes.

































Na de speeltijd was het tijd voor een turnlesje en toen we terug kwamen speelden we een leuk spel. Yarne had ook een beertje bij dat een muziekje maakt als je aan het koortje trekt. Iemand moest naar buiten, we gingen het dan op "supermoeilijke" plaatsen verstoppen en dan zoeken maar - stil dat ze waren, wauw ;) Ook had ik een memory bij. Deze was wel een beetje moeilijker dan gewoon twee dezelfde plaatjes onthouden. Het was een getallen memory en op één kaartje stond het getalbeeld en op het bijhorende en tweede kaartje het cijfer. Goed uitkijken dus =) Dat deden ze goed hoor. Er werd nog met de splitser gespeeld en aan de puzzels gewerkt.






De kleuters kregen een briefje mee naar aanleiding van de "week van de smaak" volgende week.









Namiddag was Else-Lise bij ons in de klas. Zij hielp Noëmie en Amelia met hun tapas-onderzoek. Ik hield Janneke en Alexander hun onderzoek nog afwerken. De anderen speelden nog rustig een spelletje.







De Sint (Joppe) en één van zijn zwarte pieten (Resul) kwamen even langs.




Tijdens de afsluitronde stelden de kleuters de onderzoekjes voor:
Tapas zijn typisch Spaans. Het zijn eigenlijk kleine porties. Er zijn koude en warme tapas. Tapas van vis, vlees of vegetarisch. En het leukste is - niemand heeft een eigen bord! We eten gezellig samen en proeven een beetje van alles. Knap werk meisjes!
En welke paardenrassen zijn er allemaal: enorm veel! Jade was ons er eerder in de week over komen vertellen... En omdat het er zoveel waren hebben Janneke en Alexander er 5 gekozen die een beetje van elkaar verschillen =) Die hebben ze dan ook aan ons laten zien met de boodschap dat dit slechts een greep is uit welke paarden er allemaal zijn én hoe verschillend ze van elkaar zijn. We gebruikten de voor en achterkant van het onderzoeksblad.
Heel goed gewerkt!!

Ik las het tweede verhaaltje voor uit het Sinterklaas verhaal, het eindigde vandaag toch met een kleine cliffhanger - ik ben nieuwsgierig naar wat er gaat volgen. Ook las ik de vrije teksten nog voor, daar hadden we gisteren geen tijd meer voor.




Geniet van het weekend en tot maandag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten