donderdag 21 november 2013

Amelia haar verjaardag

Vandaag mocht Manuel zijn lievelingsmuziek laten horen. Zijn lievelingsliedje konden we vinden op youtube! Computer aan en boxen open - "Thunder" van "The opposites" bracht de kleuters aan het dansen ;) Er werd gesprongen en break-dance-achtige moves kwamen boven. Bedankt Manuel =)

De bib-bus stond ook aan onze school, we mochten nieuwe boekjes gaan kiezen. De kleuters kozen heel leuke boekjes en we hebben ook een heel speciaal boek in de klas! Een heel groot "Sinterklaas" boek, dat vinden we allemaal super tof.




Zoals ik gisteren vertelde, Amelia die was vandaag jarig. Ze is 5 jaar geworden - nogmaals proficiat lieve meid x! In teken van "de week van de smaak" kwamen haar mama en papa, samen met de kleuters, verse pasta maken. Mmm dat was heerlijk! Het deeg maken en dan de pasta-mangel, ja die mangel heeft de kinderen hun spiertjes wel een work-out gegeven. Dan nog een tomatensausje erbij en we hadden een lekkere maaltijd. Als er dus nog boterhammen of koekjes over zijn - geen zorgen, de kleuters hebben goed gegeten vandaag. Dilek en Silvio hadden ook drinken bij, de kleuters hebben vandaag geen choco (of andere drankjes) gekocht.
(Ik heb de 50 centjes wel aangenomen en deze al opgeschreven voor morgen - dus zij die vandaag een centje hebben meegegeven, hoeven dat morgen niet meer te doen.)



























We hebben dan ook voor Amelia gezongen en een mooie tekening gemaakt. Voor de middagpauze heb ik ook alvast ons Sint-verhaaltje voorgelezen. 







Namiddag is er nog gewerkt aan de knikkerbanen. De kleuters probeerden de buizen aan elkaar te lijmen, ze gebruikten stoelen en zijn bezig met het bouwen met een toren van blokken om de buizen te ondersteunen. Ik ben nieuwsgierig. Er werd met klei gespeeld, veel (heel veel) in de boekjes gekeken/ -lezen ... Om de dag af te sluiten, hebben we nog naar de tekeningen gekeken en Amelia mocht een boekje kiezen. Ze koos voor een boekje over een jarige zebra =) 






















Tot morgen allemaal. 

1 opmerking: