maandag 18 november 2013

De Sint schilderen

De start van een nieuwe week en dat met de praatronde. De kleuters hadden vandaag veel te vertellen en/of te laten zien. Er waren verhalen van de Sint (en zelfs een heus bestelling-briefje), een tablet, verhalen over Duitsland, een uitgevallen tand, bloed dat getrokken moest worden, een nieuwe fiets, een memory-spel...

Zo ontstond er dan ook een onderzoekje. Bloed trekken - hoe doe je dat? Laura en Yara zouden dat dan tijdens de namiddag onderzoeken.



Na de praatronde vonden de kleuters nieuwe contractjes in hun schuif. Allerlei oefeningen i.v.m. Sinterklaas. Ze hebben tijd tot volgende week om er aan te werken. Ook konden de kleuters vandaag schilderen. Het moest iets zijn rond de Sint, verder was de invulling vrij. Morgen knippen we dan sommige figuren uit, om onze klas verder aan te kleden in de juiste sfeer! 




Voor we onze boterhammen aten, las ik voor uit Sinja haar boek "Muis". Het was een leuk verhaal met rijmwoordjes.













Tijdens de voormiddag was vandaag de computerhoek ook open.





Namiddag was het dan onderzoekstijd. Jeff zijn onderzoekje "Hoeveel talen zijn er in de wereld?" zat nog in de koelkast. Hij heeft dat samen met Sinja onderzocht. We vonden het juiste antwoord uiteindelijk op internet.


Er waren enkele hoeken open, zoals bijvoorbeeld de logiblokken.



Een spelletje spelen.




Yara en Laura keken naar een filmpje op youtube i.v.m. bloedtrekken.


Ze kwamen het mij nadien uitleggen en dan hebben ze beslist welke woorden ze zouden stempelen, om zo hun onderzoek weer te geven.





En onze onderzoekers deden het weer prima! Er zijn 6800 verschillende, gesproken, talen in de wereld! Of "op de wereldbol" zoals Jeff het ons vertelde =)


En om bloed te trekken, gaan ze eerst zoeken naar een ader. Ze doen je dan een soort van "touw" rond je arm en dan moet je met je vingers een vuist maken en knijpen. Daarna prikken ze met een naald in je ader en zetten ze er een buisje op (die had Laura vandaag bij). Deze buisjes lopen vol met bloed, ze kunnen er soms twee tot drie vullen. Daana verwijderen ze de naald, leggen een doekje op de kleine wonde en drukken even met de vingers. Je krijgt nog een pleister en klaar! =) 


Dan nog het vervolg op ons voorlees-verhaal van de Sint. Yarne was vandaag de opruimkampioen. En toen was het tijd om de schoenen aan te doen.


Morgen gaan we tijdens het eerste uur turnen. Want we vertrekken op tijd naar de expo rond speelgoed in de BIB. !!! Denk dus a.u.b. aan de autostoelen !!!

Alexander mag een boek meebrengen voor de boekenronde.
Wie thuis reclame folders heeft rond speelgoed, mag die gerust meegeven naar school. Dan leggen we ze in de creahoek (om in te knippen, te kijken...). Ook morgen en de rest van de week, mogen de kinderen voor € 0,50 een glaasje chocomelk drinken tijdens de middag.

Tot morgen!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten