vrijdag 22 november 2013

Klei, heel veel klei

We begonnen de dag met onze actuaronde. Er was veel te zien over sport en dat onthielden de kleuters dan vooral. Maar de lego-sculpuren, waren ook interessant. Er kwamen 3 onderzoeksvragen naar boven: Jeff en Janneke, Andreas en Alexander, Sinja en Yara - zij gingen in de namiddag aan de slag.


Na de actuaronde gaf Amelia haar klascadaeu... Het was....



Nieuwe klei! JOEPIE! =) Nu konden de kinderen aan de slag. En ze speelden met de klei, de hele voormiddag!






Er werd gelezen in de boekjes.


Yara gebruikte het telraam om sommen te maken. Ze wou bijvoorbeeld weten hoeveel "8+8" is.



En de kleuters werkten ook aan de monodruk-werkjes. Zoals je kan zien was ik niet de enige die foto's maakte vandaag. Sinja had haar digitale camera meegebracht en de kleuters mochten er foto's mee maken. Dat werd dan ook veelvuldig gedaan.








Het waren niet enkel lucky-shots. Er werd zelfs een kleine fotoshoot gehouden ;)













Tijdens de namiddag hebben de kleuters aan de contracten, onderzoekjes en knikkerbanen gewerkt.











De kinderen kregen vandaag twee briefjes mee. 
Eentje i.v.m. soep in de maand december - wil je graag eens een ketel soep maken voor de klas, laat het mij a.u.b. weten. Het zou tof zijn als er drie verschillende ouders, tijdens de drie weken iets lekkers kunnen maken.

Het tweede briefje gaat over het kerstkoor. Als je kleuter mag meedoen (en dus aanwezig zal zijn tijdens de kerstmarkt op 13 december) bezorg mij dan a.u.b. het briefje terug op maandag - zo kunnen ze op dinsdag mee beginnen oefenen met de lagere school.



En toen was het tijd voor de onderzoekjes! 
Janneke en Jeff beten de spits af. Zij vroegen zich af hoe je Bocca (een traditionele sport in Malta) precies moet spelen. Ze wisten ons te vertellen dat er twee teams zijn, een groen en een rood team. Ze hebben allebei ballen in hun kleur. In het midden van het veld ligt een kleine bal. Het team dat de meeste ballen, er het dichts bij, heeft kunnen mikken wint. Goed zo allebei!


Yara en Sinja vroegen zich af wat het veschil tussen hockey en oina (een sport uit Roemeniƫ) nu precies is. Je gebruikt verschillende stokken om het te spelen. Hockey kan op gras en ijs maar oina enkel op gras. En tijdens hockey is het de bedoeling de puck in de goal te mikken. Tijdens oina is het de bedoeling met de bal de tegenspelers te raken. Heel goed gedaan meisjes!


Andreas en Alexander die zochten op waar die wielerwedstrijd in 'de cirkel' plaats vond en waarom ze hadden besloten om in de andere richting (met de klok mee) te fietsen. Het gebeurde allemaal in "Het Kuipke" in Gent en ze deden het .... gewoon om het eens te proberen! Ja 'wadde' =) Goed zo jongens!


Na de onderzoekjes las ik voor uit het verhaal van Nenny en Otje. Jens was onze opruimkampioen vandaag. Fijn Jens! 


Geniet van jullie weekend. Tot maandag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten