woensdag 6 november 2013

Een muzikale dag

Vanmorgen lagen er heel veel muziekinstrumenten op de tafel in de praatronde. Sommigen hadden zelfs twee of drie instrumenten bij en we hadden ook heel veel verschillende instrumenten. Eerst heeft iedereen zijn/haar instrument mogen voorstellen, laten horen hoe het klinkt, laten zien hoe je erop kan spelen... We hebben ontdekt dat onze stem ook een instrument is, we kunnen ermee zingen, fluiten, neuriƫn... Yarne had een xylofoon bij en daar konden we na de praatronde, een 2D oefening rond doen. Laura had een CD bij van Kzoom, boordevol liedjes van tv-programma's. We hebben er de hele voormiddag naar kunnen luisteren, tijdens het hoeken-werk. Voor mij was het ook leuk, er zaten zelfs liedjes bij van toen ik een kind was - yeey.

Ik had vandaag een oefening bij. De kleuters konden zelf een xylofoon (2D) maken. Ze moesten dan verschillende reepjes knippen. De afspraak was dat ze de kleuren zelf mochten kiezen, maar ze mochten niet dadelijk na elkaar, dezelfde kleur gebruiken. Ze moesten na het knippen van de reepjes, ook nog de juiste lengte bepalen door te meten. Deze konden ze dan opplakken, tot hun xylofoon klaar was. Om het helemaal af te werken hebben ze dat lange, vreemde woorden ook gestempeld naast het instrument.

Vanmorgen werd Flonflon dadelijk wakker gemaakt, ze moest bij ons zitten in de praatronde vond Emily. Yara had een kleedje bij, Sinja een bedje, sokjes en een trui - en Amelia die had haarspeldjes bij en haar broer had een mooie ketting gemaakt voor onze zangeres. Ze voelde zich nu al heel wat meer "jolie" ;)

Vandaag werd er ook veel op het krijtbord ontworpen! Ook de steekparels werden uit de kast gehaald en ook de lego. Ann is even langs gekomen om een scanner te installeren, binnenkort gaan we weer iets leuk doen rond techniek, met de scanner. We hebben vandaag dan op tijd afgesloten. Zo konden we nog enkele spelletjes spelen met onze instrumenten rond ritme, melodie en tegenstellingen.

Vandaag hebben we lekkere druiven gekregen! En morgen mag Janneke een foto meebrengen voor de fotoronde.

Een fijne namiddag allemaal.











































Geen opmerkingen:

Een reactie posten