dinsdag 26 november 2013

Postzegels maken

Andreas bracht vandaag niet 1 maar wel 3 boeken mee! We begonnen de dag dan met één van de boekjes, we moesten zelf verschillende opdrachten uitvoeren. De kinderen vonden het heel leuk en ze hebben dan later op de dag de opdrachtjes nog eens uitgevoerd. Na de middagpauze heb ik het boekje "Rood" nog voorgelezen. De kleuters waren muisstil en gefascineerd door het verhaaltje over pesten. Andreas heeft het derde boekje nog bij ons gelaten. Ik lees het morgen voor! 




Yara had een hele grappige hond bij. Het was er eentje die danste op een kerstliedje ;) 


Na de boekenronde en een mini-praatronde zijn we dan begonnen. We hebben nu wel een enveloppe maar ik kan de tekeningen zo niet naar de Sint sturen. De kleuters wisten mij te vertellen dat ik een "postegel" (na het woord te herhalen dus een "postzegel") nodig hebben! En dat die in de linker bovenhoek moet plakken. Aan de slag dus! Iedereen mocht zelf een postzegel ontwerpen.



De knikkerbaan kwam aan bod.



We konden de Spiekpiet nergens vinden... Hij had zich dus verstopt - zoeken was de boodschap.






Gevonden!


Er werd ook aan de mijters gewerkt. De kleuters moesten deze uitknippen, gaatjes prikken op de aangegeven plaatsen en dan touw (in willekeurige volgorde) door de gaatjes rijgen met een kindvriendelijke stopnaald. 









 Dan nog een band er rond en klaar was de mijter.













Net voor de middagpauze hebben we een stemming gedaan. Alle postzegels lagen op tafel. Alle kleuters hadden een snipper papier. Ze mochten dan om de beurt gaan kijken en de postzegel (niet die van hunzelf) die ze het mooist vonden, daar mochten ze hun snipper laten liggen. De postzegel met de meeste snippers, die won. 






We hadden een gelijkstand, dus nog eens stemmen voor deze twee postzegels.


Tijdens de middagpauze hadden we de eerste samenkomst met het kerstkoor. Ik denk dat het iets heel moois en leuks gaat worden!



Namiddag dan eerst het boekje van Alexander. Vandaag geen klasraad, we zaten met tijdsgebrek =)





De verkozen postzegel werd verkleind en we kleefde 'm op de enveloppe.






Bouwen aan een schoorsteen voor de Sint.


En een spelletje spelen samen.




We sloten af met ons Sint verhaal en een liedje. Rebeka was de opruimkampioen en ze mag morgen een foto mee naar school brengen voor de fotoronde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten