donderdag 28 november 2013

Correspondentie en vrije teksten

Deze morgen zaten we nog niet allemaal in de praatronde - of de zoektocht was al begonnen. Spiekpiet zijn nieuwe plaatsje werd vandaag sneller ontdekt. Hij had zich tussen de boeken verstopt. Dan eindelijk allemaal zittend in de praatronde hebben we Jeff zijn CD opgezet. We hebben fijn gedanst (en ik heb enkel foto's van net voor de middag, want toen herhaalde we dat nog eens ;)). Hij had een CD bij van de trouw van zijn mama en papa. En het was een heel lief liedje.



Er werd vandaag nog aan de contracten gewerkt, morgen moet iedereen zijn/haar werkje af hebben.


En dan aan de slag met de correspondentie. De kleuters wilden graag iets vertellen over de Spiekpiet en de Sint. Dus zijn ze aan het tekenen geslagen. We hebben ook van alles moeten stempelen op de tussenbladen en als titels. Al deze pagina's werden ook mooi versierd. Het was wel wat werk maar het is heel knap geworden. Enkel nog de foto's van de hoekjes toevoegen en het kan de post op!  



De Spiekpiet mocht model staan voor de meisjes ;)











Ook werden er vandaag huizen en schoorstenen ontworpen en gebouwd met de houten blokken.





We keken via schooltv ook nog naar een filmpje over de post en wat er zo allemaal gebeurt in een post verdeelcentrum. 




Fanmail voor onze lieve Kristie!







Nog even dansen voor de middagpauze.





Namiddag is Martine een uurtje bij ons in de klas geweest. We hebben samen gewerkt aan de vrije teksten. Toen ze klaar waren, zijn we op de grote kussens gaan zitten in de eetzaal. We hebben ze allemaal bekeken en ik heb ze voorgelezen. Knap gedaan kapoenen! Ze kunnen er wat van hoor.







Yara was de opruimkampioen! Morgen hebben we de actua-ronde, we gaan de enveloppe bedrukken en verder werken aan de mijters. Misschien gaan we in de namiddag onze brieven posten, we zullen even moeten kijken hoe we dat praktisch gaan aanpakken. Alvast tot morgen allemaal!


1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie weer veel en hard gewerkt vandaag! Ik ben benieuwd naar wat jullie allemaal in de brief voor de andere school geschreven hebben. En Jeff, dank je wel voor je mooie en superlieve brief ;)

    BeantwoordenVerwijderen