woensdag 20 november 2013

Monodruk en knikkerbanen

Vanmorgen had Amelia 5 foto's bij! Ze vertelde ons over haar papa en hun vakantie in Italiƫ, over Sofia met wie ze piano speelde en de pony's. Bedankt Amelia voor de leuke foto's en verhalen.







Na de fotoronde was het dan tijd om er in te vliegen. Twee weken geleden hadden we tekeningen gemaakt voor de Sint. Vandaag zijn we dan begonnen met het maken van een cover voor die tekeningen, zodat we er een leuke bundel van kunnen maken. We zullen er ook eentje gebruiken om een brief te schrijven voor de Sint, wanneer hij langs komt op school. We deden dit door monodruk te gebruiken. Jens en Alexander deden dat al eens tijdens het eerste atelier dit jaar dus ze vertelden ons wat we allemaal nodig hebben. Wat hebben we alvast ontdekt - wanneer we onze naam schrijven, kunnen we deze na het drukken enkel lezen in de spiegel. 

Sinja had ook een heel leuk spel bij, dat we in de klas mogen laten staan. Ze kende de regeltjes goed en maakte zo iedereen wegwijs =) 





























Toen we nog niet zo heel lang bezig waren, kwam Ann binnen. Ze had een opdracht voor ons! Ze bracht een knikkerbaan mee en allerlei buizen! De kleuters moeten nu op zoek gaan naar hoe we een knikkerbaan kunnen bouwen... Ze zijn dadelijk in actie geschoten ;) We hebben alvast een plaatsje gemaakt in het boekenrek, zodat de toekomstige baan meer plaats heeft. We hebben ontdekt dat een platte knikkerbaan, niet goed werkt ;) 



















We sloten de voormiddag af met ons verhaal... De papa van Nenny en Otje was, toen hij een kind was, een beetje angstig als het over de Sint en zijn zwarte pieten ging. Janneke was vandaag de opruimkampioen.




Morgen is Amelia jarig. Omdat het de week van de smaak is komen Dilek en Silvio, samen met de kleuters, verse pasta maken! Het gaat een smakelijke dag worden ;) 

Manuel, die mag zorgen voor de achtergrond muziek. 

Tot morgen. 


1 opmerking:

  1. Hey knappe koppen! Wat hebben jullie een geweldige tijd samen mat Anouk in de klas! Ik mis jullie heel erg maar ben blij dat ik alles via de blog kan volgen. Dikke kus en tot snel, Kristie

    BeantwoordenVerwijderen