dinsdag 19 november 2013

Expo "speelgoed" in de BIB

Vandaag begon onze dag met een turnuurtje! We hebben het uur mogen wisselen, zo hebben de kids ook deze week hun twee uurtjes turnpret =) Na het turnuurtje hebben we snel een koekje gegeten en toen vertrokken we naar de BIB van Genk! Daar mochten we gaan kijken naar een leuke expo rond speelgoed. We werden heel fijn en vriendelijk ontvangen in de BIB. Eerst even luisteren naar de afspraken, zo moesten we bijvoorbeeld rustig praten en niet lopen - zodat we anderen niet storen.


Toen gingen we samen in het voorlees "hoekje" zitten. We bespraken er ons favoriete speelgoed. En we zagen een oud speelgoedje, namelijk een porseleinen pop. 



Toen was het tijd voor een verhaaltje over een meisje, dat samen met haar teddybeer speelgoed tot leven zag komen.







Na het verhaaltje mochten we gaan kijken naar het prachtige werk van Pieter Gaudesaboos (waar ik persoonlijk toch wel een beetje fan van ben ;)).


We kregen allerlei opdrachten! We moesten zoeken naar de vogel.



Naar de pinguins.


Lopen zoals pinguins op bijhorende muziek.


En uitkijken voor Marjolijn de ijsbeer =)



Glijden over het ijs.



Een grappig robot dansje doen. En zo verder!


Na al die leuke illustraties, opdrachten en muziek mochten de kleuters ook zelf een tekening maken.



Het was een figuur uit één van Pieter zijn boeken. Ze mochten hem inkleuren en omgeven door hun favoriete speelgoed.





We waren natuurlijk in de BIB, dus kregen we ook uitleg hoe dat in zijn werk gaat. De kleuters kunnen nu zelf boekjes kiezen en weer sorteren. We kregen dan ook even tijd om van de vele boekjes te genieten.











Toen we terug op school waren was er niet meer zo veel tijd. Dus hebben de kleuters verder gewerkt aan hun tekeningen en een boekje gelezen voor we de boterhammen opaten.





Namiddag hadden we eerst klasraad. De kinderen hadden leuke ideeën en daar gaan we wel het één en ander van proberen te realiseren. Bijvoorbeeld de vogeltjes voorzien van eten! Of een brief schrijven aan de Sint. Na de klasraad mochten de kleuters verder tekenen, in enkele hoekjes spelen en......



Een wens-zak vullen! Ze konden kijken in de boekjes naar het speelgoed van deze tijd, kiezen wat ze leuk vinden en deze hebben we dan opgeplakt in grote wens-zakken voor de Sint. Ze hangen op in onze klas. Misschien ziet de Sint, of één of andere stiekeme Piet ze wel hangen!










Ik ben ook begonnen met het uitknippen van de schilderwerkjes, zo kunnen we onze klas heel mooi versieren! We hebben dan ook geen tijd meer gehad voor het laatste tussendoortje.


En we waren het niet vergeten hoor. Alexander had vandaag een boek bij voor de boekenronde! Het was een super leuk, interactief boek! We moesten écht dingen doen. Blazen tegen regenwolken, een monster met jeuk op de rug krabben, schudden om een ander wezentje koekjes te geven en het boek 5 x open en dicht doen zodat hij kon kauwen etc. De kleuters vonden dat wel eens iets anders en ik ook =)


Na Alexander zijn verhaal nog snel het vervolg van ons Sint verhaal. Otje in ons verhaal...die schreef vandaag ook een brief aan de Sint =) Laura was onze opruimkampioen en Amelia brengt morgen een foto mee voor de fotoronde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten