dinsdag 12 november 2013

Cijfers en de dagen

Een extra dagje weekend, de week begon met onze boekenronde. Jeff bracht een boek mee met heel veel korte verhaaltjes. Hij vertelde ons dat je na zo een verhaaltje, heel goed kan slapen. Ik las een verhaaltje voor, door Jeff gekozen. Het ging over dieren die een reis maakten naar de ruimte!

De andere kinderen hadden ook van alles te vertellen en ze hadden verschillende dingen bij. Zo had Amelia bijvoorbeeld een handpop bij, een vriendje voor Flonflon, zodat Flonflon Nederlands kan leren en de olifant Frans. Alexander is naar een jumping geweest. Hij vroeg zich af welke rassen er allemaal zijn - dat ging hij samen met Janneke onderzoeken. Yara had een leuk knutselwerkje bij ...



Na de boeken-/praatronde mochten de kleuters aan de slag in de speelhoeken. Ook waren er, naar aanleiding van vorige vrijdag, verschillende spelletjes waar de kleuters konden tellen:
- gooien met de dobbelsteen en hetzelfde aantal bolletjes of lijntjes tekenen
- een spel met sommen 
- een spel met kleuren en hoeveelheden


















Flonflon en haar nieuwe vriend speelden het spel ook - ze wierpen om de beurt de dobbelsteen.









Noƫmie tekende alles nog eens na!

Na de speeltijd was er een turnlesje en nadien speelden we een spel met getallen:
- de telrij ordenen
- iemand buiten, 1 cijfer was weg, raden
- iemand buiten, verandering in de telrij, raden
En we voegden ook iets toe aan onze weeklijn. Vanaf nu geven we ook de begrippen "gisteren", "morgen" en "vandaag" visueel weer! We zullen ze dus actiever gaan toepassen tijdens het kalendermoment en wanneer we dingen/activiteiten/... bespreken.













Namiddag was er klasraad en we hadden weer van alles te bespreken. Er werden veel "vind ik leuk"-s aan elkaar gegeven, enkele "vind ik niet leuk"-s en de kinderen hadden leuke ideetjes i.v.m. wat we aan de Sint zouden kunnen vragen (ze stelden zelfs voor om ook iets voor hem te doen, krijgen kan niet zo maar, jaja!).

Nadien mochten de kleuters vrij spelen met de cijfers, of in enkele hoeken. Alexander en Janneke die gingen aan hun onderzoek werken. Ze gingen naar de tweede graad want daar zit een paard-expert! Jade (de grote zus van Mika) weet heel veel over paarden, ze kwam ons dan ook van alles uitleggen. We ontdekten dat er enorm veel paardenrassen/soorten zijn. En we besloten dat we er slechts twee zouden weergeven en enkelen zouden stempelen. Dat was veel werk, dus we gaan er morgen mee verder.

Om af te sluiten mocht Jeff een tweede verhaaltje kiezen uit zijn boek, het tweede verhaal ging over een ondeugende rijstkorrel =)

Rebeka was vandaag onze opruim-kampioen.












!! De kleuters hebben vandaag verschillende briefjes meegekregen i.v.m. het kamp in maart. De oudste van het gezin hebben 4 brieven en de anderen 3 brieven. Gelieve deze briefjes ingevuld terug te bezorgen, ze zijn belangrijk. !!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten