maandag 25 november 2013

Spiekpietjes

Kapitein Janneke bracht de dag op gang. Vandaag een gewone praatronde en dus heel veel te vertellen. Het duurde dan ook lang. En ik had zelf ook een mededeling. De Sint had mij een cadeau gegeven, met duidelijk instructies op de doos....ik heb een Spiekpiet ontvangen!


Er zat een verhaal bij en een brief op de doos. Eerst hebben we samen nagedacht over wie dat nu zou zijn, de Spiekpiet. En toen hebben we het verhaaltje eens bekeken. Spiekpietjes zijn kleine zwarte pieten met sportschoentjes en een GSM, die kinderen overal in het oog houden en alles doorgeven aan de andere zwarte pieten. Ze zijn ook heel goed in verstoppen, dus ik ben eens nieuwsgierig waar we hem overal gaan vinden de komende twee weken!


Na de praatronde was er niet meer zo veel tijd, dus eventjes vrij spel in de hoeken.





Lijstjes maken blijft populair.


Na de speeltijd bespraken we samen wat we gaan doen voor de Sint op 6 december, wanneer hij bij ons op bezoek komt. Ik heb ook een versje opgehangen in de klas - vandaag zijn we beginnen oefenen. We gaan samen een grote schoorsteen maken, als attribuut. Als er iemand een grote kartonnen doos heeft, die wij mogen gebruiken, om te verven en bewerken - laat het mij weten!
We gaan ook zelf een cadeau maken voor de Sint en hebben beslist om hem speculaas te geven, dat gaan we dan volgende week bakken. En....de kleuters zouden graag een mijter dragen. Daar zijn we vandaag al mee begonnen.

Er werd geluisterd en gezongen naar/met de Sint-CD die tijdens de voormiddag op stond. Aan de contractjes gewerkt en er werden tekeningen gemaakt.




De knikkerbanen kwamen ook aan bod. We zijn er de knikkerbaan-specialist Lucas even bij gaan halen om ons constructie-ideetjes te geven.











Namiddag werd er alvast speculaas gemaakt met de klei. Ook waren er enkele ideetjes om de mijter te maken. We hebben het samen bekeken en enkele kleuters wilden wel rijgen. We zijn op zoek gegaan naar garen en hebben iets geprobeerd. Dat lukte niet zo goed. Maar het ontwerp is geperfectioneerd en het juiste garen + de naalden zijn nu in mijn bezit =) Morgen proberen we het opnieuw!







Wortelen voor het paard!


Een Sinterklaas-zakje voor de Spiekpiet.


Poging één tot rijgen.




Yara en Sinja hebben zelf alvast een mijter ontworpen en gemaakt.




Laura was vandaag de opruimkampioen!


We sloten af met een nieuw deel van het Sinterklaas verhaal en hebben onze tekeningen voor de Sint in een bundel, in een enveloppe gestoken. Nu moeten we hem morgen nog post-klaar maken! 

Als er iemand is die graag soep wilt maken in december - laat het mij nog even weten, dan spreken we iets af (naar aanleiding van het briefje dat mee naar huis ging op vrijdag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten