maandag 22 september 2014

Jarige Mika

Terug feest in de klas vandaag want Mika was gisteren 5 jaar geworden. Maar eerst hebben we praatronde gehouden. Iedereen kreeg een nieuwe plaats en we kozen ook een nieuw taakje.
Emre was onze kapitein, Lucas is de lichtman, Jens doet het weer, Kaat zorgt voor de kalender en Ilyana is onze tijdsbewaker. Er kwam een onderzoekje uit de praatronde : Wat is er allemaal magnetisch in onze klas. Jens had een grote magneet meegebracht. Morgennamiddag gaan we dit eens uittesten.

 Lucas bracht nog een leuk voorwerp mee voor onze letterkast: een Agent!

 Jasmijn vertelde over haar 2 kevers! Dat vonden we allemaal heel interessant. Goed gedaan Jasmijn!


Na de praatronde hadden we eventjes vrije werktijd want er bleef niet meer zoveel tijd over.










Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we onze Mika eens goed bekeken. Want iedereen ging hem tekenen. We keken naar zijn haarkleur, de kleur van zijn ogen, zijn kleren,... We herhaalden alle lichaamsdelen en keken waar we die juist moesten tekenen.
Daarna gingen we in kleine groepjes aan de slag. Kristie maakte ondertussen een kroon voor Mika.












Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten mocht Mika de verjaardagsronde doen. Hij liet zijn foto's zien van toen hij pas geboren was. Hij had een tutketting bij en liet zijn geboortekaartje zien. Dat was heel speciaal want zijn zus Jade had dat zelf getekend. We keken eens hoe groot Mika was. Hij was bij de geboorte 53 cm. Hoe groot is dat eigenlijk? Enkele kleuters gingen in het eerste leerjaar de lange lat van 1 meter halen en waarop zagen dat Mika toch al een grote baby was toen hij geboren werd. We zagen ook dat Mika een meter en een peter had. In de klas heeft niet iedereen een meter en een peter. Of sommige kleuters hebben 2 meters of 2 peters. Mika had ook een zakje bij van zijn doopsuiker. Lucas wilde weten waarom je dat gaf : doopsuiker. Karell kon ons dat heel goed vertellen. Het mooie aan de doopsuiker van Mika is dat de opbrengt van die zakjes naar een goed doel gaat. Heel fijn van de ouders van Mika!










Na deze leuke en interessante ronde ( we keken ook op de kalender hoelang 9 maanden was, want zolang blijft een baby in de buik van de mama EN we bespraken de verschillende manieren hoe je geboren werd ;) ) mocht Mika trakteren. Zijn mama had heerlijke en mooie zelfgemaakte cupcakes gebracht naar de klas. Iedereen smulde hier heel erg van. Dank je wel Mika en Pamela! En nog een hele gelukkige verjaardag!






Als afsluitmoment liet Kristie AYA zien. De week van de mobiliteit begint vandaag en daarom gaan we elke dag eens kijken hoe we naar school komen. Met de fiets, te voet, met de auto,... Iedereen mag een sticker plakken, dan kunnen we goed kijken hoeveel kindjes er milieuvriendelijk naar school komen. Morgen gaan we nog knutselen rond AYA.




In de boekentas zit, voor sommige kleuters, nog een brief van de oudervergadering. Gelieve deze in te vullen en terug mee te geven aan je kleuter!


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten