vrijdag 12 september 2014

een onderzoek en letter van de week

Vrijdag = actuaronde en dus keken we samen naar Karrewiet. We zagen iets over oorlog, over een lange tong en over zwemmen. De vraag van Karrewiet was wie privéles zwemmen volgde. Een aantal kindjes van onze klas doen dit en Kaat en Jasmijn hebben zelfs een zwembrevet van 25 meter!



Na de ronde was Anouk in de klas en hebben enkele kindjes verder met haar gewerkt. De andere kleuters speelden in de hoekjes maar er waren enkele nieuwe afspraken. In de poppenhoek schrijven de kleuters die daar spelen, hun naam op de sticker. We spelen vanaf nu met 4 kindjes in de poppenhoek en de kleuters die hun naam schrijven zorgen ook dat de poppenhoek terug opgeruimd is. In de legohoek waren enkele jongens aan het spelen en Kristie vroeg hen wat ze gingen maken. Kristie schreef het op een post-it en na de VWT komt ze kijken of ze hun plan gedaan hebben.
Jade had een leuk boekje bij over Lotje. Er zat ook een DVD bij waar we het verhaaltje konden zien en dan konden volgen met het leesboek. Enkele kleuters hebben die gedaan. Heel fijn Jade!



















Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben Lander, Ynse en Jasmijn een onderzoeksvraag op papier gezet. Toen we aan het werken waren met de eerste letter van onze naam wilden we weten hoeveel letters er in het alfabet zitten. Ze zijn het gaan tellen en hebben het juiste getal gestempeld. Jasmijn schreef de cijfers na met potlood.












Het was al snel tijd om te gaan turnen met Anouk.

Tijdens de boterhammentijd hebben we samen met de kleuters van Nath onze soep van gisteren opgegeten en ze was volgens de meeste kleuters heel lekker :)



Na de middag hebben we het gehad over de letter van de week. Vanaf volgende week gaan we werken rond de letter van de week. We gaan 2 weken werken rond een bepaalde letter. Vanaf maandag is dat de letter a. Iedereen kreeg een mapje mee naar huis waarin een brief voor de ouders zit en om de 2 weken een briefje waarop de letter staat. Er staan ook leuke activiteiten in die je thuis kan doen. Dus maandag mag iedereen iets meebrengen dat begint met de letter a. We gaan het in de letterkast zetten. Geef het mapje a.u.b. mee terug naar school zodat Kristie er steeds iets nieuw kan insteken.



Hierna mochten we onze naam op ons lettermapje stempelen en die versieren. Ondertussen hebben we ook geschilderd. Kristie had met speciale tape onze eerste letter geplakt op een papier en wij moesten erover schilderen. Als de verf droog is gaat Kristie de tape verwijderen en dan komt onze eerste letter er mooi uit. Maar dat laatste moet nog even wachten tot alles klaar is.

















Als afsluitmoment wilde Yannina enkele goocheltrucs laten zien die ze kon met haar kaarten. Nadien stelde de onderzoekers van vandaag hun onderzoek voor. En iedereen kreeg ook zijn lettermap mee naar huis.




Een heel fijn weekend allemaal!

Tot maandag!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten