woensdag 24 september 2014

magneten

Woensdag = fotoronde en Yannina was aan de beurt vandaag. Ze had verschillende foto's meegebracht en kon over elke foto een verhaaltje vertellen. We zagen Yannina in het zwembad, met een mooi masker, met een grote pop, in een ligzetel te chillen :), met haar opa,... Heel goed gedaan Yannina!







Na de fotoronde hebben we het nog even gehad over Werelddierendag. Iedereen mocht vertellen welk dier ze thuis hadden. Sommige kleuters hebben echt veel dieren thuis. We hebben afgesproken dat ze eerst moeten vragen aan mama of papa of ze dat diertje mee naar school mogen brengen op 3 oktober. Als dat niet gaat, omdat het diertje misschien te groot of te oud is, dan mag je er altijd een foto van meebrengen.




Na het toonmoment mochten we een hoekje kiezen om in de spelen. Kristie had ook de ontdekdoos met magneten klaar gezet. Dit na het onderzoekje van Lucas en Jens gisteren. Wie dat wilde mocht hiermee gaan experimenteren. En er waren veel kleuters die dat heel erg fijn vonden.









Na het fruitmoment en de speeltijd buiten hebben we verder gewerkt en gespeeld in de klas. De meisjes wilde ook graag dansen dus hebben we muziek opgezet.










Veel jongens in onze klas zitten helemaal in het bouwen. De lego, de houten blokken, de clix, overal maken ze prachtige bouwstukken mee. Maar ook met de sloten, de magneten,... spelen de meeste kleuters graag. En niet alleen de jongens. Daarom willen we graag een ontdekdoos met bouten en moeren maken. Iedereen heeft een briefje meegekregen  hierover. Wie er thuis liggen heeft en we mogen ze gebruiken, mag die mee naar de klas nemen. De kinderen gaan er heel blij mee zijn! Voel je a.u.b niet verplicht om iets mee te brengen!




Het briefje dat in de boekentas steekt hangt ook op op het prikbord.

 Als afsluitmoment hebben we gelezen in het leuke zoekboek van Ilyana.



Morgen je fiets niet vergeten!!!

En onze activiteit rond armbandjes maken hebben we verschoven naar vrijdag. Ik was het ook nog eens vergeten op de blog te zetten. Maar vrijdag gaan we dus werken rond armbandjes. Wie dat wil en mag mag er iets van meebrengen. Dat hoeven niet alleen loombandjes te zijn, je kan misschien ook touw meebrengen waar we een leuk armbandje mee kunnen maken.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten