dinsdag 16 september 2014

de binnenkant van een appel

Steven Paul mocht een boek meebrengen voor de boekenronde en hij bracht er maar liefst 2 mee! Het waren 2 hele leuke informatieve boeken. Het ene ging over de natuur en het andere over de oceaan. We zagen hele gevaarlijke vissen opduiken in het boek. In het natuurboek liet Steven Paul ons een foto zien van sterrenbeelden. Maar wat zijn dat eigenlijk? Er ontstond direct een discussie in de klas. Waren het echte beelden die tussen de sterren hingen of was het iets dat je kon zien als je met je vinger tussen de sterren 'schreef? Thieme had dit op zijn computer staan zei hij en hij ging eens thuis vragen of hij dat mocht meebrengen. Hij en Karell gaan dat dan samen onderzoeken.
Na de ronde hielden we nog een toonmoment want er hadden weer veel kleuters iets meegebracht.






Hierna was het vrije werktijd en kozen we de hoekjes waarin we wilden spelen. De legohoek was enorm populair vandaag. Er werden veel dingen gebouwd.






Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we een onderzoek gedaan. Anouk was ook in de klas en was aan het werk met een groepje kinderen. Een ander groepje zat bij Kristie. Ze had 's morgens appels geplukt van haar boom en die gingen we onderzoeken. We mochten ze open snijden en de binnenkant onderzoeken met de vergrootglazen. We zagen de pitjes in de binnenkant, het steeltje aan de bovenkant en het kroontje onderaan de appel. Er kroop zelf een klein spinnetje uit een appel! Er werd goed onderzocht door iedereen.

































Hierna was het tijd om te gaan turnen met Anouk.

Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we klasraad gehouden. We moesten toch nog wat extra afspraken maken i.v.m. de speeltijden buiten. Eens dit was opgelost zijn we begonnen aan een knutselwerkje. Kristie had voor de ons de letter a geprint en hiervan moesten we een appel maken. We moesten goed nadenken wat we 's morgens allemaal gezien hadden. De pitjes, het kroontje en het steeltje niet vergeten. Alle appels zijn af geraakt en Kristie zag dat we toch veel geleerd hadden van het onderzoekmoment.
















Morgen mogen we allemaal in onze sportkleren naar school komen. We gaan onze sport dan voorstellen aan de hele school. Er is dus geen fotoronde morgen.
Morgen gaan we ook appelmoes maken. Iedereen had de letter a op zijn handje gekregen. Dit is om niet te vergeten dat we een appel moeten meebrengen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten