woensdag 17 september 2014

appelmoes maken

We zijn de dag samen met de hele school begonnen. Het is week van de sportclubs en iedereen die een sport deed mocht in zijn sportkleren naar school komen en zijn sport voorstellen. Wat fijn dat er zoveel kinderen aan sport doen! Het was ook leuk om eens van mekaar te zien en horen welke sport we doen.























Hierna zijn wij aan de grote tafel in de eetzaal gaan zitten want we gingen appelmoes maken. Bedankt aan iedereen voor de appels en de suiker :) De bommi van Ynse en Thieme is ons komen helpen. We overliepen eerst wat we allemaal moesten doen om appelmoes te maken. Bommi begon alle appels te schillen en iedereen mocht de appels in kleine stukjes snijden en in de grote kom doen. Toen alle appels gesneden waren zagen we dat de pot halfvol was! Veel en goed gewerkt dus.
De suiker ging erbij en de pot ging op het vuur. Nu was het wachten tot de appels zacht werden.












Ondertussen hebben ons fruit gegeten en buiten gespeeld.




Na de speeltijd kwamen we terug in de kring en hebben we een kleine ronde gehouden want Lander had iets speciaals meegebracht. Hij had zijn wandelende takken meegebracht en vertelde een een heleboel over. Dat was heel fijn Lander!
Iedereen die nog iets meegebracht had mocht dat ook even laten zien in de kring.






Toen was het tijd om onze appelmoes te gaan proeven. Niet iedereen was even enthousiast over. Maar de meeste kinderen hebben wel al geproefd.





We willen de bommi van Ynse en Thieme ook nog een heel erg bedanken voor al haar hulp! Zonder haar extra hulp was onze appelmoes niet op tijd af geraakt!

Morgen is het vakantieronde en Yana en Kaat mogen over hun vakantie komen vertellen. En niet vergeten : we gaan morgennamiddag ook zwemmen!

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: