woensdag 10 september 2014

meer jongens of meer meisjes?

Jasmijn was aan de beurt voor de fotoronde vandaag. Ze had 4 leuke foto's meegebracht. Ze vertelde dat ze naar de dierentuin was geweest en naar Toverland. Toverland was geen land waar je echt kon toveren maar er waren wel veel leuke attracties :) Goed gedaan Jasmijn!




Na de ronde hielden we nog een ronde. Daarin stelde Jade de vraag van waar de rijst komt. Dat gaan we morgen onderzoeken. Er kwamen nog meer vraagjes aan bod maar we gaan vanaf dit jaar een onderscheid maken tussen onderzoeksvragen en weetjes. Een vraag waar we enkel ja of nee op moeten antwoorden is een weetje en een onderzoek is iets waar we een langer antwoord op kunnen geven. Daar maken we dan ook een onderzoeksblad van.


Na deze ronde hebben we wel een onderzoek gedaan. Thieme stelde gisteren de vraag of er meer jongens of meer meisjes in onze klas zitten. Dat gingen we dus eens onderzoeken. Het werd een leuk lesje levend rekenen. Elke kleuter van onze klas mocht een blokje komen tekenen bij het juiste vakje: jongen of meisje. Ondertussen konden we tellen hoe hoog de blokkentoren werd. De jongens hadden er al geen goed oog in :) En hun voorgevoel was juist want we telden 10 meisjes en 8 jongens. We gebruikten de woorden meer - minder - evenveel en we telden tot 10 en terug. Het resultaat hangt aan de grijze muur aan onze klas. kom maar eens kijken!











Hierna was het vrije werktijd en mochten we zelf kiezen in welk hoekje we gingen spelen.








Het was fruitdag vandaag! Kijk maar dit leuke snoetje! Er is pas tuttifrutti vanaf OKTOBER! Vergeet dus geen fruit mee te geven :)



Na de speeltijd hebben sommige kleuters gewerkt rond hun naam schrijven. Dat was niet altijd even gemakkelijk.










Ynse en Karell mogen morgen spullen meebrengen voor de vakantieronde. We zijn benieuwd wat zij allemaal tijdens de vakantie gedaan hebben!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten