maandag 15 september 2014

de letter a

Het was maandag vandaag en dan gaan we eerst op zoek naar onze naam onder de kussens. Eens we onze plaats gevonden hadden konden we ook onze nieuwe taakjes kiezen. Want maandag is kiesdag :)
Hierna konden we beginnen aan onze praatronde. Lander was de kapitein, Jade is de tijdsbewaker, StevenPaul is de weerman, Ilyana zorgt voor de kalenders en Yannina voor het lichtje.
Er lagen een heleboel spullen op de witte tafels en alle knijpers stonden klaar. Er was dus veel te vertellen vandaag.
Er hadden heel veel kleuters iets meegebracht dat begon met de letter a. We hoorden ook de letter a in het midden van een woord maar dat was dan niet juist. Of de auto van Lucas : dat was een ziekenwagen maar Lucas zei er ambulance tegen. Mogen we dat dan ook in onze letterkast zetten? Van Jade kregen we een abonnement op het tijdschrift van Natuurpunt ( waar we heel erg blij mee zijn!!!) en Ilyana had amandelschilfertjes mee. Ze vertelde dat dat van de amandelen kwam. Het begon met de letter a, dus het mocht in onze letterkast maar wat zijn amandelen eigenlijk? Kaatje dacht dat het een soort ziekte was ;) waar ze een beetje gelijk in heeft maar we gingen ons concentreren op de amandelen om te eten. Ilyana en Ynse gingen dat vandaag eens onderzoeken.





















Na de ronde  ( die toch wel wat langer duurde vandaag) was er nog een klein beetje tijd om in de hoekjes te spelen.









Er zijn al veel lettermapjes terug gekomen. Wie dit nog thuis heeft, kan je ze terug meegeven a.u.b.? Dan kan ik er telkens iets anders instoppen!

Na het eetmoment en de speeltijd buiten kregen we de opdracht van Kristie om iets te tekenen dat begint met de letter a. We gaan een letterboek maken en alle tekeningen komen daarin. Ynse heeft ook nog verschillende letters gestempeld op de voorkant van ons letterboek zodat we allemaal goed weten welk boek het is.










Onze verborgen letters die we vrijdag gemaakt hebben, zijn ook klaar. Mooi hé :)



Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten hebben we alle tekeningen die in ons letterboek staan eens overlopen. Er staan hele leuke dingen bij. Jens tekende Ata :) en Emre een Appartement! Knap hé :)
Dan gingen Ilyana en Ynse op onderzoek. Ze vonden dat amandelen noten waren en groeien aan de amandelboom. Super gedaan meisjes.




We hebben ook hoekenwerk met keuze gedaan vandaag. Er waren een aantal hoekjes open waar we uit konden kiezen. telkens we het alarm hoorden hebben we van hoek gewisseld, zodat iedereen alles eens gedaan had.








Tijdens de afsluitronde stelden de oneerzoekertjes hun onderzoek voor en overliepen we even de dag. Yannina liet nog haar laatste kaarttrucje zien.
Steven Paul mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.




Niet vergeten : donderdag is het zwemmen en vrijdag strapdag.
Maar woensdag is het dag van de sportclubs. Iedereen mag die dag in de sportkleren van zijn sport naar school komen. We gaan onze sport dan eens voorstellen aan de hele school.

Woensdag gaan we ook appelmoes maken in de klas. Dus mag iedereen dan een appel meebrengen. Is er iemand van de (groot)ouders die hier graag mee wil komen helpen? Dan zou heel fijn zijn!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten