dinsdag 23 september 2014

AYA en magnetisch

Jasmijn had gisteren al 2 leuke boekje meegebracht en we hadden toen afgesproken dat we die gingen gebruiken voor de boekenronde van vandaag. Jasmijn koos een verhaaltje (want het was een boek vol aparte verhaaltjes) en Kristie las het voor. Het ging over een kangoeroe. Het was een leuk boek Jasmijn! Dank je wel!




Na het toonmoment was het vrije werktijd. Maar Ilyana had iets heel leuks meegebracht naar de klas. Een doosje waarmee we een klein tuintje konden maken in de klas. We moesten de aarde zacht maken en de zaadjes zaaien. Nadien hebben ze nog leuke attributen erbij geknutseld. En nu maar hopen dat ons tuintje snel vol staat! Heel leuk Ilyana!

















Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met AYA. We hoorden direct dat Aya ook met de letter A begon! Knap hé :)
Je kon Aya uitprikken en inkleuren. We hebben er een mooie slinger van gemaakt.









Hierna was het turntijd!

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben sommige kleuters nog verder gewerkt aan hun AYA was we wilden die graag af hebben vandaag. We luisterden ook naar het AYA-lied en keken er een filmpje van terwijl we in de hoekjes speelden.








Ondertussen hebben Lucas en Jens ook hun onderzoek gedaan. Jens had gisteren een grote magneet bij en wilde weten waar die allemaal aan kon plakken. Hij ging samen met Lucas op onderzoek. Telkens ze iets vonden dat magnetisch is tekenden ze het op hun onderzoeksblad. Ze hebben veel gevonden hoor!









Tijdens de afsluitronde mochten ze aan de groep vertellen wat ze allemaal gevonden hebben. Knap werk allebei!



Kristie gaf ons nog een tekening van AYA mee. De oudste kleuters hebben ook een briefje meegekregen i.v.m. Werelddierendag. We gaan die vieren op vrijdag 3 oktober. Wie wil en mag van zijn ouders mag die dag een diertje meebrengen.
Maar we gaan ook iets heel leuk doen met de hele school. Zoals jullie zullen lezen gaan we een nieuw asiel helpen. Het is een asiel voor hamstertjes. We gaan spullen inzamelen om deze diertjes te helpen. Wat we kunnen gebruiken staat op het briefje. Hopelijk gaan we veel kunnen inzamelen. Volgende week dinsdag komt Jolien meer uitleg geven over haar asiel en brengt ze ook een hamstertje mee.



Ik heb ook nog niet alle briefjes binnen ivm de werkgroepen van de ouders. Ik heb het op het handje van je kleuter geschreven zodat je er nog eens aan kan denken!



Yannina mag foto's meebrengen voor de fotoronde morgen!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten