donderdag 24 maart 2016

Paashaas, politie, piloot en pinguïns!

Vanmorgen was het een lekkere start van de dag. Samen met alle kleuters hebben we genoten van een lekker paasontbijt!
Na het eten was er zelfs hoog bezoek, we zagen de paashaas rondhuppelen op de speelplaats! Allemaal jas aan en naar buiten dus! Samen met het eerste en het tweede leerjaar zijn we onze paasmandjes gaan zoeken. En ze waren gevuld met een zakje vol paaseitjes! Superleuk!

Een welgemeende DANK JE WEL aan alle helpende handen van vanmorgen en ook van gisteren met het dekken van de tafels! Dankzij jullie hulp hebben de kleuters kunnen genieten van een lekker paasontbijt!

Er komen in de vakantie ook extra foto's op onze website van deze leuke voormiddag! Hou dus zeker de website in het oog!

































































Na de speeltijd was het onderzoekstijd in de klas. Emre en Joppe onderzochten het verschil tussen een politieagent een een piloot en Lorena en Cristian onderzochten waar pinguïns leven. Ondertussen konden de andere kleuters aan hun contract werken of in de hoekjes spelen.














Na de boterhammen en de grote speeltijd mochten de onderzoekers hun onderzoekje voorstellen. er werden ook vragen gesteld door de groep. Goed gedaan allemaal! Dikke duim!

We hebben hierna nog een filmpje gezien over pinguïns wat de mama van Jesper ons had doorgestuurd en dansten samen de pinguïndans!









Hierna zijn we gaan kijken hoe je eigenlijk een pinguïn kan tekenen want dit was ook een vraag van de kleuters. Via een stappenplan konden we een pinguïn leren tekenen. En ze zijn heel mooi geworden!



























Tijdens de afsluitronde las Kristie nog een verhaaltje voor van de paashaas en we kregen onze mandje en alle spullen van de letter P mee naar huis.



Morgen gaan we onderzoeken hoe we pasta maken en we gaan dat ook zelf doen. Alle kleuters hoeven dus GEEN boterhammen mee te brengen want 's middags mogen we die zelfgemaakte pasta natuurlijk ook zelf opeten!

Om 15u is het forum morgen en we willen jullie hier graag op uitnodigen om samen met alle kinderen van de school een minuut stilte te houden ter nagedachtenis van alle slachtoffers van de aanslag van afgelopen dinsdag.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten