maandag 20 januari 2014

Het grote stad en wegen - project!


Kapitein Janneke verzorgde vandaag de praatronde-map en leidde de praatronde zelf. Jens zorgt deze week voor de kalender en Manuel is de weerman. Er werd van alles verteld en getoond. Een aantal kinderen hadden auto's en motoren bij. Sinja had een ingesproken sprookje bij. Jens een hele hoop oude kleren voor de inzamelactie van de derde graad. Er werd een mopje verteld... 


Toen we plannen maakten voor de dag, vroegen we ons af wat we konden doen met de spullen die iedereen bij had. We speelden een sorteerspel met de figuurtjes van Laura.


Ze luisterden naar het sprookje. 


En er lagen ook enkele spullen op de tafels.




Ze konden ook de sjablonen gebruiken om te schrijven/tekenen.


Er ontstond een plan om wegen te bouwen, een stad te ontwerpen voor de auto's.



Toen we voorbij Ann haar klas kwamen, kregen enkelen een idee. Dat gingen zij ook proberen! Ze zijn boven gaan vragen naar tape en gingen aan de slag. Het resultaat was best verbluffend want ze deden en bedachten alles helemaal zelf =)
























Dat was een heuse stad!! Ze wilden eigenlijk een weg aanleggen tot bij Ann aan de klas. Maar de tape was op... Ann en haar kinderen kwamen eens kijken en waren onder de indruk van ons "bouwwerk". De kinderen besloten om met blokken een weg naar elkaar toe te bouwen! Wij begonnen in de eetzaal en de kinderen van Ann in de speelzaal, om zo beiden wegen met elkaar te verbinden - daar zouden we 's namiddags aan beginnen.



Ik had enkele tekeningen gekregen. Tijdens de middag pauze nam ik er kopieën van en voegde er opdrachten (wiskundige initiatie) aan toe. Deze keer: voeg x maal figuren toe / zoek de 5 verschillen. Dat vonden ze wel tof en zo gebeurt er ook iets met de prachtige tekeningen die ik kreeg. Dat ga ik dus vaker doen! 



Er werd ook nog gewerkt met de sjablonen.


En ons stad-project ging van start!









Het was echt FANTASTISCH om te zien. Gedurende de gehele namiddag waren de kinderen er mee bezig! Ze bouwden en ze speelden, allemaal samen. De kinderen van Nath stonden er van te kijken en wilden graag mee doen. Zij hadden al een garage in de klas staan, dus die hebben ze verbonden met onze grote straat.


















Sommigen waren niet weg te slaan bij het stad-project. Anderen kwamen en gingen. Er waren ook cijfer puzzels. Amelia en Noëmie maakte deze en ordende de cijfers in de juiste volgorde.








Jasmijn kwam even bij ons tekenen ;)



Op het einde van de dag bespraken we alles. We hebben jammer genoeg =(( de blokken in de gang toch maar opgeruimd. Anders zou er misschien iemand van de lagere graad over vallen... Maar wie weet, misschien bouwen we de verbinden morgen wel weer opnieuw? Vandaag was alleszins een fantastisch spontane en creatieve dag! 

Enkele vragen aan jullie: 

- Geven jullie a.u.b. de rapporten weer mee aan zoon/dochter?

- Het briefje i.v.m. de luizen lezen, zoon/dochter controleren, aanvinken op het briefje, tekenen en weer meegeven morgen!

- Heb je thuis tijdschriften/kranten die wij mogen hebben en verknippen? Later op de week wil ik iets aanbieden rond letters, in verschillende lettertypes. 

- Er is eens een broek van Nath meegegeven aan iemand (reserve kledij). Heb je deze toevallig nog thuis? Bezorg je hem dan terug aan mij of rechtstreeks aan Nath? Bedankt!! 

Tot morgen allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten