dinsdag 14 januari 2014

Mannetjes samenstellen en leerrijke computerspelletjes

Yara bracht vandaag een boek mee voor de boekenronde. Het was een tof verhaal over een heks, die eigenlijk heel anders is dan alle andere heksen... En dat boekje had ze van Sinterklaas gekregen, hij had er zelfs iets in geschreven! 



Amelia was vandaag de kapitein. We kwamen ook tot een onderzoek "Hoe ziet een waterput er uit?" Yarne vertelde ons er over. We vroegen ons af wat dat precies is en hoe het werkt. Yarne probeerde het ons uit te leggen maar we hadden er allemaal een ander idee over. Janneke en Yarne gaan dat morgen onderzoeken, zodat ze het ons kunnen vertellen en laten zien.


Er werd (met een beurtrol) gespeeld met en rond het eerste Flonflon verhaal. En van Nath mochten we twee hele leuke CD-roms lenen. Eentje rond woorden en letters en een andere rond cijfers. Er zijn heel leuke spelletjes mee te spelen. Om letters te herkennen, woorden te herkennen... Knap! Daar hebben we nu dus ook een beurtrol voor, zodat iedereen het minstens één maal kan doen, als ze dat willen.







Vandaag hebben we ook met tangrammen en figuren gewerkt (naar aanleiding van gisteren). De tangrammen zijn niet zo gemakkelijk. Die blijven deze week op de tafel liggen en we gaan daar ook een beetje tijd aan besteden.









Na de speeltijd was er een turnlesje. Na de turnles gingen we verder met wat we bezig waren. Maar eerst bespraken we de foto's rond gevoelens van gisteren nog eens. Samen hebben we dan ook beslist welk woord we bij welke foto gaan gebruiken. Ik heb ze nadien gelamineerd. 






Namiddag werd er tijdens de rode werktijd ook gewerkt rond gevoelens, figuren en kleuren. In allerlei kleuren en formaten had ik vierkanten, driehoeken, rechthoeken en cirkels uitgeprint. De kleuters konden met deze figuren mannetjes (of vrouwtjes =)) maken. Ze moesten er wel een emotie aan koppelen en het hoofd de kleur geven die zij bij de emotie vonden passen. Er dan ook de expressie bij tekenen. Morgen gaan we de emoties er ook bij stempelen.















We luisterenden naar Yara haar verhaaltje voor we naar huis gingen. En ik ben momenteel helemaal vergeten wie morgen een foto mag meebrengen... Sorry. Hopelijk denkt hij/zij er zelf nog aan =) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten