woensdag 12 maart 2014

Een korte dag

Het was een korte dag vandaag en dat hebben we geweten! De tijd vloog gewoon voorbij. Manuel moest normaal gezien een foto meebrengen voor de fotoronde maar hij was er niet vandaag. Dus hebben we een praatronde gehouden. Noor was onze kapitein en Jens de weerman.
Er kwamen 3 onderzoekjes uit de praatronde vandaag. 'Waar groeien bananen?', 'Hoe groeit witloof?' en 'Van welke groente maken we popcorn en hoe?'.

Vrijdag komt Dilek ons laten zien hoe we popcorn maken en de andere 2 onderzoekjes maken we morgen.






Na de praatronde was het groene werktijd, dus alle hoekjes waren open.




Maar al snel was het tijd voor fruit, dat was een mandarijn vandaag.


Na de speeltijd hebben we rode werktijd gehouden en werd er hard gewerkt aan de contractjes : stempelen, schilderen, vrije tekst maken, ... Er werd hard gewerkt in onze klas. Else-Lise was ook in de klas en is samen met enkele kleuters begonnen aan een knutsel- en sorteerwerkje over groenten en fruit. Vrijdag gaan ze hier aan verder werken.










We hebben zelfs geen afsluitronde gedaan vandaag omdat het opruimen een beetje moeizaam verliep en er dus geen tijd meer overwas. Maar dat gaan we morgen zeker goed maken.

Morgen is het onze beurt om met de proefkampioenkoffer te werken. We gaan proeven, ruiken, voelen,... aan verschillende soorten groenten en fruit.

Tot morgen allemaal!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten