zaterdag 15 maart 2014

enkele leuke onderzoekjes

We hadden gisteren enkele onderzoeksvragen waar we graag een antwoord op wilde weten. Dankzij de hulp van Dilek (mama Amelia) en Szilvi ( mama Rebeka) hebben we weer een heleboel bijgeleerd.

Maar eerst zijn we begonnen met de actuaronde. We keken Karrwiet en bespraken wat we zagen terug in de kring. We zagen babytijgers, een hondshaai, een olifantenfeest en skiërs die gevaarlijke stunten deden.

Na de actuaronde zijn we naar de grote tafel in de zaal gegaan. Daar konden we in 2 groepjes meewerken aan de onderzoekjes. 1 groepje ging onderzoeken hoe je popcorn moest maken en van wel groente die gemaakt werd. Een ander groepje ging onderzoeken hoe je yoghurt maakte van kefir.
We mochten zelf veel meedoen en konden nadien ook even wisselen van groepje.




















 Ondertussen werd er ook alles klaargemaakt voor onze eerste kinderfuif van vanavond.



















Na de speeltijd en het turnuurtje hebben we in de klas onze antwoorden op onze onderzoeksvragen samen op een onderzoeksblad gezet. We kregen van Szilvi ook nog de witte bloementjes waar de kefir van gemaakt werd. We moesten er melk bijdoen en ze op de vensterbank zetten. Normaal gezien zouden we dan volgende week onze zelfgemaakte kefir in de klas hebben. Spannend hé!

Dank je we Szilvi en Dilek om ons hierbij te helpen.










We kregen ook allemaal onze proefmedaille want we zijn allemaal echte proefkampioenen geworden deze week!


Na de middag zijn we samen met Else-Lise gaan buiten spelen in de zandbak. We wilden al de hele week eens graag met de shepjes en vormen in de zandbak gaan spelen en dit was de ideale afsluiting van een hele leuke en zonnige week.

MAANDAG gaan we (als het niet regent) picknicken en te voet naar de speeltuin. Dis sorg voor gemakkelijke schoenen en een rugzakje met je picknick erin!

DINSDAG is er een informatievergadering voor de ouders van de derde kleuterklas i.s.m. het CLB. We zullen het hebben over schoolrijpheid en wat de kinderen wel en niet moeten kunnen ter voorbereiding op het eerste leerjaar. De vergadering begint om 15u30. Hopelijk kunnen jullie erbij zijn!

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten