donderdag 13 maart 2014

de proefkampioen

Vandaag was het de dag van de proefjes. We konden echte proefkampioenen worden als we alle proefjes deden. Maar eerst was het praatronde. Manuel was onze kapitein vandaag.






Na de speeltijd begon Kristie met het verhaal van Winnie Wortel. Winnie Wortel was een echte proefkampioen en wilde van ons ook proefkampioenen maken. Maar dan moesten we eerst enkele proefjes doen. We begonnen met voelen. Per 4 moesten we bij Kristie gaan zitten en mochten we voelen aan fruit of groenten in de voeldoos. Als we op het einde de proef goed gedaan hadden kregen we een stempel in onze proefpas.












Na het proeven gingen we ruiken. En dat was toch niet zo gemakkelijk. Kristie had geurdoosjes gemaakt en we moesten proberen te raden welke groente of welk fruit erin zat. Er waren veel verschillende reacties : 'Dat ruik ik ook in de keuken als mijn papa kookt!' (paprika), 'Ieuw, dat ruikt vies!' (knoflook), 'Hier krijg ik tranen van in mijn ogen, kijk maar!', (ui), 'Ooh, dat lust ik graag!' (ananas),... Ook na deze proef kregen we een stempel in onze proefpas.











Namiddag mochten we proeven. We keken eerst een aflevering van Koekeloere over gezonde voeding terwijl Kristie alles schilde en klaar maakte. Ook hier gingen we in groepjes proeven. We hebben 4 verschillende smaken leren kennen : zoet, zuur, bitter en zout. We moesten alles proeven om een stempel te verdienen. Maar eraan lekken vond Kristie ook al goed. En IEDEREEN heeft ALLES geproefd. Echt knap gedaan!!
Morgen krijgt iedereen dan ook zijn proefmedaille en worden we officieel proefkampioenen.



















Het was een drukke dag maar wel een hele leuke dag! Bedankt aan alle ouders om iets mee te brengen voor de proefjes. We hebben weer veel geleerd vandaag.
Morgen gaan we popcorn leren maken en keftir.

Janneke en Rebeka waren de opruimkampioenen vandaag.


Goed slapen allemaal zodat we allemaal fit zijn om te dansen op de kinderfuif morgenavond!

Tot morgen allemaal.

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten